Holger Rune taber højst overraskende til verdens nummer 160

Det danske tennistalent fandt aldrig storspillet frem, da han tabte til Leandro Riedi fra Schweiz
 Holger Rune
Holger Rune tabte højst overraskende til schweiziske Leandro Riedi.

Tennisstjernen Holger Rune led et meget overraskende nederlag, da han onsdag spillede mod schweizeren Leandro Riedi ved Hopman Cup, en turnering for mixede landshold, der spilles i Nice.

Verdensranglistens nummer 160 vandt 6-4, 6-3 over Holger Rune, der er nummer seks i verden, og som var storfavorit før kampen.

Stillingen er nu samlet 1-1 i kampen i gruppe 1 mellem Danmark og Schweiz, efter at Clara Tauson tidligere onsdag vandt sin kamp i damesingle.

Dermed bliver den afsluttende mixeddouble, som spilles onsdag aften, afgørende for det samlede udfald.

Holger Rune havde det uventet svært i sin første kamp siden nederlaget i Wimbledonkvartfinalen til spanske Carlos Alcaraz i sidste uge.

Mens Leandro Riedi spillede sin chance fuldt ud, virkede danskeren uden overskud og gnist.

Holger Rune havde sin eneste breakmulighed i første sæt i kampens første parti, men han udnyttede den ikke.

Leandro Riedi var til gengæld klar og brød til 6-4 og sikrede sætsejren.

I andet sæt brød schweizeren til 5-3 på sin fjerde breakmulighed i partiet, og derefter servede han sejren hjem med et rent serveparti.

Det er den største sejr i karrieren for 21-årige Leandro Riedi, som i 2020 var finalist i juniorernes French Open, som Holger Rune vandt året før.

Tidligere onsdag sikrede Clara Tauson Danmark en 1-0-føring mod Schweiz med en sejr på 6-2, 6-3 over schweizeren Céline Naef, der ligger nummer 157 på verdensranglisten.

Danskeren, der er nummer 89 i verden, tog teten med et servegennembrud til 2-0 i første sæt, og hun holdt derefter serv i resten af sættet.

Clara Tauson måtte dog afværge to breakbolde på vej mod sætsejren, som hun sikrede med endnu et servegennembrud.

I andet sæt brød danskeren til en 3-1-føring, hvilket blev afgørende, og danskeren servede siden sejren hjem og vandt på sin tredje matchbold.

Clara Tauson skulle egentlig have mødt Belinda Bencic ved Hopman Cup, men verdensranglistens nummer 15 trak sig før turneringens start.

Schweiz har vundet de seneste to udgaver af Hopman Cup, der har ligget stille siden 2019, og som tidligere blev spillet i Australien.

Frankrigs hjemmehold er det tredje hold i gruppe 1, og Danmark møder franskmændene torsdag.

Den samlede vinder af gruppen går videre til finalen, hvor vinderen af gruppe 2 venter. Den består af Kroatien, Belgien og Spanien, og sidstnævnte stiller med Wimbledonvinderen Carlos Alcaraz.