Sport17. august 2023

Holger Rune slår rekord: På mandag er han verdens fjerdebedste

Når vi træder ind i den nye uge, vil Holger Rune være verdens fjerdebedste tennisspiller, på trods af at han ikke har vundet en kamp i mere end en måned
Holger Rune vil mandag være nummer fire på verdensranglisten trods modgang på det seneste.
Holger Rune vil mandag være nummer fire på verdensranglisten trods modgang på det seneste.
 Foto: Sebastien Bozon/AFP/Ritzau Scanpix

Holger Rune er verdens fjerdebedste tennisspiller.

Selv om danskeren ikke har vundet en kamp i mere end en måned, vil han være nummer fire på verdensranglisten, når den opdateres på mandag.

Det er den 20-årige danskers højeste placering nogensinde.

Rune overhaler grækeren Stefanos Tsitsipas på verdensranglisten, og forklaringen er ganske enkel.

Tsitsipas nåede sidste år finalen i ATP 1000-turneringen i Cincinnati, men tabte torsdag sin ottendedelsfinale 3-6, 4-6 til polske Hubert Hurkacz.

Dermed levede grækeren ikke op til de point, han optjente sidste år, mens Rune omvendt tabte i første runde i Cincinnati sidste år, og derfor ikke taber lige så mange point som Tsitsipas.

Samtidigt har andre rivaler som Casper Ruud, Andrey Rublev og Jannik Sinner heller ikke hentet nok sejre til at kunne passere Rune.

Foran Rune ligger nu kun Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Daniil Medvedev.

Med sin fjerdeplads ligger Rune desuden til at blive fjerdeseedet i US Open, der starter 28. august. Dermed undgår han de tre førnævnte stjerner indtil semifinalerne. Det er dog endnu ikke bekræftet.

Rune var bagud 4-6, 0-2, da han natten til torsdag trak sig fra kampen mod amerikaneren Mackenzie McDonald i anden runde af ATP 1000-turneringen i Cincinnati.

Danskerens træner, Patrick Mouratoglou, har dog nedtonet problemet.

- Jeg har ondt af Holger Rune, for han var meget opsat på at gøre det godt i Cincinnati. Det positive er, at i dette tilfælde bør han komme sig hurtigt. Lad os komme videre og blive klar til US Open, skriver Mouratoglou på Instagram.

Holger Rune har tabt sine seneste fire kampe siden sejren over bulgarske Grigor Dimitrov i Wimbledons ottendedelsfinaler i starten af juli.

Sponsoreret indhold