Sport11. juli 2023

Holger Rune skal på den store scene: Debuterer på Center Court

Når Holger Rune møder Carlos Alcaraz i kvartfinalen ved Wimbledon, bliver det på Center Court
Holger Rune skal på center court, når han møder Carlos Alcaraz i kvartfinalen ved Wimbledon.
Holger Rune skal på Center Court, når han møder Carlos Alcaraz i kvartfinalen ved Wimbledon.
 Foto: Sebastien Bozon/AFP/Ritzau Scanpix

For første gang i karrieren skal danske Holger Rune spille på verdens nok mest berømte tennisbane, Centre Court.

Arrangøren har offentliggjort programmet for onsdagens kampe ved Wimbledon, hvor Rune møder verdensetter Carlos Alcaraz i kvartfinalen, og de unge kometer får lov til at duellere på den største arena.

Kampen spilles som nummer to på banen efter damesinglekvartfinalen mellem Ons Jabeur og den forsvarende mester Elena Rybakina.

Den kamp spilles klokken 14.30 dansk tid, så mødet mellem 20-årige Rune og den jævnaldrende spanier kommer næppe i gang tidligere end klokken 16.30.

Holger Rune slog mandag rutinerede Grigor Dimitrov i fire sæt på anlæggets næststørste arena, bane 1, mens Alcaraz også mandag fik lov til at spille på Centre Court.

Her slog spanieren Matteo Berrettini, finalisten fra 2021, i fire sæt.

Alcaraz har allerede høstet en del erfaring fra den største bane. Fra og med anden runde har alle hans kampe været på Centre Court.

Mens ingen af spillerne har stået i kvartfinalen ved Wimbledon før, har spanieren i grand slam-sammenhæng et cv, som overgår Runes.

Rune har to gange været i kvartfinalen i French Open, mens Alcaraz var i semifinalen på det franske grus tidligere i år og sidste år triumferede i US Open.

Spanieren har på sin vej til mødet med Holger Rune slået franskmændene Jeremy Chardy og Alexandre Müller, chileneren Nicolas Jarry og altså italieneren Matteo Berrettini.

Danskerens vej til kvartfinalen er gået via sejre over briten George Loffhagen, spanierne Roberto Carballes Baena og Alejandro Davidovich Fokina og bulgarske Grigor Dimitrov.

Sponsoreret indhold