Sport8. april 2024 (opd. 8. april 2024)

Holger Rune og makkeren Taylor Fritz går videre

De to stjerne spiller i denne uge sammen, og i første runde gik de sikkert videre
Holger Rune og makkeren er videre.
Holger Rune og makkeren er videre.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den danske tennisspiller Holger Rune er klar til anden runde herredouble i ATP 1000-turneringen Monte-Carlo Masters.

Sammen med sin amerikanske makker Taylor Fritz vandt Rune mandag eftermiddag ganske overbevisende med 6-3, 6-3 over den britisk-hollandske konstellation med Lloyd Glasspool og 42-årige Jean-Julien Rojer.

Hurtigt blev det tydeligt, at de to singlestjerner trods en uvant disciplin havde et højere tennisniveau eksemplificeret i bedre server og grundslag samt rappere fødder.

Rune og Fritz lavede et servegennembrud i første forsøg og brød yderligere en gang i første sæt.

I andet sæt brød duoen også tidligt, og selv om Holger Rune var tæt på at blive brudt tilbage, formåede danskeren at hive gode server frem på det rigtige tidspunkt. Bagefter blev kampen vundet på et rent servegennembrud.

I anden runde, der svarer til ottendedelsfinalen, skal Rune og Fritz møde turneringens syvendeseedede par, hollænderen Wesley Koolhof og kroaten Nikola Mektic.

Sidste år spillede Rune og Fritz også sammen i double i Monte-Carlo, men her måtte de trække sig forud for kvartfinalen, fordi begge spillere på det tidspunkt havde nået semifinalen i singleturneringen.

Både Rune og Fritz deltager i single i Monte-Carlo, men Fritz er allerede ude, mens Rune endnu ikke har været i aktion.

Mandag eftermiddag blev det klart, at Holger Rune skal møde inderen Sumit Nagal. Han overtog en ledig plads i turneringen fra skadede Emil Ruusuvuori, og verdensranglistens nummer 93 benyttede den gave til at slå italieneren Matteo Arnaldi, verdens nummer 38, i tre sæt.

Sponsoreret indhold