Sport3. november 2023

Holger Rune med overbevisende sejr: Det giver selvtillid

Holger Rune vandt sent torsdag aften 6-3, 6-3 over tyske Daniel Altmaier. Det er noget, der giver selvtillid til den unge dansker
Holger Rune har fået mere selvtillid ved Paris Masters.
Holger Rune har fået mere selvtillid ved Paris Masters.
 Foto: Stephanie Lecocq/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter en sensommer og et efterår med store spillemæssige problemer er Holger Rune atter ved at finde tilbage til sit høje niveau.

Omkring midnat torsdag spillede han sig videre ved Masters 1000-turneringen i Paris med en sejr over tyske Daniel Altmaier på 6-3, 6-3. En sejr, hvor især sætafslutningerne gav selvtillid i den danske tank.

– Jeg er mest tilfreds med den måde, jeg formåede at løfte mit niveau til slut i begge sæt. Jeg fandt et ekstra gear og spillede noget rigtig, rigtig god tennis, siger Rune til TV 2 Sport.

Rune vandt den store turnering i Paris sidste år med en finalesejr over verdensetteren Novak Djokovic. Og det er netop den serbiske gigant, som venter danskeren i fredagens kvartfinale.

– Det er fuldstændig fantastisk, at jeg får muligheden for at møde Novak igen. Det er også en udfordring, jeg ser meget frem til, lyder det fra den 20-årige dansker.

Som en af få spillere kan Holger Rune, i hvert fald indtil fredagens opgør, prale af at have en positiv statistik mod Djokovic. Rune fører således 2-1 i indbyrdes opgør.

I 2021 vandt serberen deres første indbyrdes opgør, som var i grand slam-turneringen US Open. Her tabte danskeren i fire sæt.

I 2022 kom så finalesejren i Paris med cifrene 3-6, 6-3, 7-5, mens Rune også trak det længste strå, da de to mødtes tidligere i år på grus i Rom. Igen en dansk sejr i tre sæt, denne gang med 6-2, 4-6, 6-2.

Holger Rune var tidligere oppe som nummer fire i verden, men er røget ned på syvendepladsen. Eftersom han er forsvarende mester i Paris, har han mange ranglistepoint at forsvare i turneringen.

Sponsoreret indhold