Sport19. juni 2023

Holger Rune jagter succes på græs mod amerikaner

Holger Rune har ikke vundet en seniorkamp på græs inden sit møde med Maxime Cressy tirsdag
Danskeren har endnu ikke haft den store succes på det grønne underlag.
Danskeren har endnu ikke haft den store succes på det grønne underlag.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Tre kampe, tre nederlag.

Holger Runes erfaring med græsunderlaget er begrænset, og indtil videre er succesen udeblevet.

I sidste sæson blev det til nederlag i Halle, Eastbourne og Wimbledon i første runde, og det er den 20-årige danskers eneste kampe på græs i seniorkarrieren ifølge atptour.com.

Tirsdag kan han dog rette op på den kedelige statistisk, når han møder amerikanske Maxime Cressy i første runde af ATP 500-turneringen på Queen's Club i London.

Efter exit i kvartfinalen i French Open for små to uger siden var Rune optimistisk.

- Jeg spillede ikke så godt på græs sidste år, men det var første gang i tre år, så jeg kunne heller ikke forvente så meget.

- Men i år har jeg tænkt mig at tage tidligere til Queen's for at vænne mig til underlaget og justere nogle ting på benarbejdet og bevægelsen, så forhåbentlig kan jeg spille bedre i år, sagde Rune, der i de seneste dage har postet små bidder af sin træning på Instagram.

Rune er seedet som nummer to i Queen's efter verdenstoeren Carlos Alcaraz, men skal altså i første omgang forbi Cressy, der er nummer 42 i verden.

Danskeren fører 3-1 i indbyrdes opgør, men Cressy vandt i februar det seneste møde. Efter tre tætte sæt besejrede den 26-årige amerikaner Rune i semifinalen i ATP 250-turneringen i Montpellier.

Rune og Cressy duellerede også ved Australian Open. Her vandt Rune 7-5, 6-4, 6-4 i anden runde og lagde dengang ikke skjul på, at Cressys stil irriterede ham.

- Han kom en halv time for sent til kampen, han brugte meget lang tid på sideskift, inden jeg skulle serve, og han brugte også meget lang tid mellem pointene.

- Jeg sagde det til dommeren mange gange. Dommeren sagde ikke rigtig noget. Det var lidt irriterende, men jeg synes, at jeg holdt godt fokus, selv om der var en hel masse små ting, der kunne irritere én, sagde Rune efter kampen i januar.

Rune holdt fast i sin placering som nummer seks i verden på mandagens opdaterede rangliste.

Sponsoreret indhold