Sport10. juli 2022

Holger Rune i overraskende samarbejde

Det spirende tennishåb har rekrutteret en garvet "træner"
Holger Rune
Holger Rune, 19, har før vist, at han har svært ved at tøjle temperamentet, når han er på banen.
 Foto: MEGA

Den danske tennisspiller Holger Rune indleder et samarbejde med mentaltræneren B.S. Christiansen.

Det oplyser tennisspillerens team.

- Jeg er meget glad for at kunne fortælle, at jeg er gået sammen med mentaltræner B.S. Christiansen, som er meget erfaren og succesfuld med at håndtere de mentale aspekter i elitesport, lyder det fra Holger Rune.

- Jeg er overbevist om, at dette samarbejde kan hjælpe mig med at opfylde mit potentiale og nå mine mål, og jeg ser frem til vores arbejde sammen, fortsætter den 19-årige.

Holger Rune er stormet frem på verdensranglisten i 2022. Ikke mindst i kraft af ATP-triumfen i München og kvartfinalepladsen i French Open.

Undervejs har han dog også haft mentale udfald, har han selv erkendt.

Hans mor og manager, Aneke Rune, påpeger, at det handler om at kunne sparre med de dygtigste - også på det mentale plan.

- Vi kender jo alle sammen Holgers enorme potentiale, og hans resultater som verdens næstbedste teenager er i sig selv vildt imponerende. Alt det er opnået, fordi Holger er Holger, og vi omkring ham gør vores bedste hver dag.

- Og det er ikke helt skidt, det vi gør. Men som Holger tordner frem, skal han, ligesom han sparrer med verdens bedste tennisspillere på banen, også kunne sparre mentalt med verdens bedste, siger Aneke Rune.

Hun understreger, at det handler om udvikling på alle parametre for at kunne indfri målet om at blive verdens bedste. I den sammenhæng har hun store forventninger til det nye samarbejde.

B.S. Christiansen
B.S. Christiansen, 69 år, er tidligere elitesoldat og optræder jævnligt i diverse tv-programmer.
 Foto: Thomas Laursen

- De taler samme sprog, Holger og B.S. Christiansen, og jeg er sikker på, at de får et fantastisk team work. De er benhårde begge to. Det bliver fedt, lyder det fra Aneke Rune.

Holger Rune deltager i den kommende uge i den svenske ATP-turnering i Båstad, hvor han i første runde skal møde en endnu unavngiven kvalifikationsspiller på tirsdag.

Sponsoreret indhold