Sport20. december 2023

Holger Rune i nyt eventyr: Hyrer succestræneren Severin Lüthi

Tennisspilleren indleder et samarbejde med Severin Lüthi, der i 15 år var træner for Roger Federer
Tennisspilleren Holger Rune indleder et samarbejde med Severin Lüthi, der i 15 år var træner for Roger Federer. Det oplyser Rune på Instagram.
Tennisspilleren Holger Rune indleder et samarbejde med Severin Lüthi, der i 15 år var træner for Roger Federer. Det oplyser Rune på Instagram.
 Foto: Sebastien Bozon/AFP/Ritzau Scanpix

Den danske tennisstjerne Holger Rune har udvidet sit team med en prominent trænerfigur.

Således har Rune indledt et samarbejde med schweizeren Severin Lüthi, der i 15 år har været træner for legenden Roger Federer.

Det oplyser Holger Rune på Instagram.

- Han er en vanvittig dygtig træner, han er sjov og inspirerende og udfordrer Holger i hans træninger, siger Aneke Rune til Ritzau om den schweiziske træner.

Lüthi skal indgå i Runes trænerteam sammen med den tyske legende Boris Becker, som Rune indledte samarbejde med i efteråret.

- Han har samtidig en god kemi med Boris. Der er selvsagt en stor respekt mellem dem, og hans erfaring er uden sammenligning, lyder det fra Aneke Rune.

Den 47-årige Lüthi var træner for Federer fra 2007 til 2022, da Federer indstillede karrieren.

- Det er uden tvivl en kæmpe blåstempling af Holgers talent og potentiale, at manden finder det interessant igen at træde ind på træningsbanen, siger Aneke Rune.

Dermed har Holger Rune sit team på plads for den kommende sæson. Ud over Becker og Lüthi tæller det også den fysiske træner Lapo Becherini.

Netop på trænerfronten har der været gang i den hos Holger Rune i den forgangne sæson.

I første del af sæsonen samarbejdede Rune undervejs både med den mangeårige træner Lars Christensen og den franske stjernetræner Patrick Mouratoglou.

Efter det tidlige exit i US Open sagde Rune farvel til Mouratoglou og indstillede sig på at arbejde med Lars Christensen, men også det samarbejde kom til en ende i slutningen af 2023, og i stedet blev Becker en del af danskerens hold.

Holger Rune tager hul på 2024-sæsonen som verdens nummer otte. Han indleder sæsonen i Brisbane i årets første uge. Fra 14. januar gælder det grand slam-turneringen Australian Open.

Sponsoreret indhold