Sport20. maj 2023

Holger Rune efter kæmpe sejr: - Jeg havde ikke noget at tabe

Den danske tennisstjerne Holger Rune fik vendt lørdagens kamp mod norske Casper Ruud
Holger Rune under lørdagens kamp mod norske Casper Ruud.
Holger Rune under lørdagens kamp mod norske Casper Ruud.
 Foto: Ritzau Scanpix

Bagud 2-4 i andet sæt var Holger Rune lørdag tæt på sit femte nederlag til verdens nummer fire, norske Casper Ruud, i semifinalen ved Italian Open i Rom.

Men den 20-årige dansker slog tilbage og vandt 6-7, 6-4, 6-2 efter to timer og 43 minutters spil.

- Jeg havde ikke noget at tabe i andet sæt, så jeg sagde til mig selv, at jeg skulle spille frit og nyde det, da jeg troede, det ville være mit sidste sæt her.

- Jeg sagde til mig selv, at jeg skulle spille aggressivt og nyde det. Det gjorde jeg, og det var afgørende for comebacket, siger Holger Rune i sit vinderinterview ifølge atptour.com.

Rune er med sejren klar til karrierens tredje finale på ATP Masters 1000-niveau, og enten Daniil Medvedev eller Stefanos Tsitsipas venter i søndagens finale.

Holger Rune til lørdagens kamp med Casper Ruud.
Holger Rune til lørdagens kamp med Casper Ruud.
 Foto: Ritzau Scanpix

Uanset resultat er Rune fra mandag mindst nummer seks i verden, når verdensranglisten opdateres mandag. En sejr vil sende ham op på femtepladsen. Begge vil være Runes bedste placering nogensinde.

Danskeren har på vej til finalen desuden slået verdensetteren Novak Djokovic.

- Jeg har spillet noget af mit bedste tennis i de to seneste kampe mod Novak og Casper. Det er to hårde modstandere, så jeg var nødt til at spille mit bedste tennis, og i dag (lørdag, red.) gjorde jeg faktisk ikke før til slut, og det var derfor, jeg vendte kampen, siger Rune.

Det er 13 måneder siden, Rune for første gang stod i og vandt en ATP-finale. Siden er han nået op på fire titler.

I ATP Masters 1000-regi er det blevet til to finaler. I november triumferede han i Paris Masters, og i marts tabte han i tre sæt til russiske Andrey Rublev i Monte-Carlo Masters.

Sponsoreret indhold