Sport24. november 2022

Holdkammerater ærger sig over Thomas Delaneys VM-farvel

Med VM-farvellet til en vellidt Delaney mister fodboldlandsholdet en meget vigtig presspiller, mener træner
Thomas Delaney måtte lade sig udskifte kort før pausen i fodboldlandsholdets VM-premiere.
Thomas Delaney måtte lade sig udskifte kort før pausen i fodboldlandsholdets VM-premiere.
 Foto: Ritzau Scanpix

Holdkammeraterne Andreas Christensen og Jesper Lindstrøm ærgrer sig over, at Thomas Delaney bliver nødt til at rejse hjem fra VM-slutrunden i Qatar med en skade.

Den rutinerede og stærke midtbanespiller bliver ikke bare savnet på banen, men også i kulissen, hvor Delaney er en af landsholdets humørbomber.

- Thomas betyder en hel del for landsholdet. Han har været med i lang tid og har spillet mange landskampe, så vi mister en masse erfaring, selv om vi har andre spillere, der er klar til at tage over.

- Han er en person, der fylder meget i omklædningsrummet, og der kommer vi til at savne ham, siger Andreas Christensen på et pressemøde torsdag.

Delaney er også god til at tage imod nye spillere på landsholdet, siger Jesper Lindstrøm, der i landsholdssammenhæng selv er blandt de mindst rutinerede kort i Danmarks VM-trup.

- Delaney er en klasse fyr i omklædningsrummet. Han har altid en sjov kommentar. Han har været god til at tage imod mig og andre unge spillere, så vi kommer til at savne ham.

- Men der er andre, som kan overtage hans plads på banen, siger Jesper Lindstrøm.

31-årige Delaney udgik skadet lige før pausen i Danmarks målløse VM-premiere mod Tunesien i tirsdags. Onsdag aften meddelte Dansk Boldspil-Union, at Delaney er færdig ved VM.

Med Sevilla-spillerens farvel mister landsholdet en vigtig presspiller. Det mener assistenttræner Morten Wieghorst.

- Han betyder meget for de andre spillere. På banen er han blandt andet rigtig god til at styre presset. Ud over selv at være en fantastisk presspiller kan han også dirigere medspillerne omkring sig, så presset fungerer endnu bedre.

- Han er meget dynamisk i sit spil, og han er bedst, når han bruger sine styrker til at dække hele banen.

- Vi så også senest mod Frankrig i september, hvor god han er på standardsituationer, siger Morten Wieghorst.

Netop Frankrig er modstanderen på lørdag i Danmarks anden gruppekamp ved VM i Qatar.

Sponsoreret indhold