Sport16. maj 2023

Holdkammerat redder målmand: Blev slået bevidstløs under Danmarksserie-kamp og hentet i en ambulance

Brabrand IFs 21-årige målmand Mathias Ørnskov er efter omstændighederne okay efter det voldsomme chok
21-årige Mathias Ørnskov kom slemt til skade i weekendens kamp mod Varde IF, da han fik et knæ i hovedet og blev slået bevidstløs.
21-årige Mathias Ørnskov kom slemt til skade i weekendens kamp mod Varde IF, da han fik et knæ i hovedet og blev slået bevidstløs.
 Foto: Brabrand IF

I weekenden tørnede Brabrand IF og Varde IF sammen i Danmarksserien.

Kampen endte dog efter dramatiske omstændigheder med at blive afbrudt, da fodbolden på et splitsekund pludseligt ikke længere var det vigtigste som fandt sted.

Efter cirka en times spil blev en bold sendt i dybden til en Varde-angriber, men på bolden var også Brabrand IF-målmand Mathias Ørnskov.

Uheldigvis blev 21-årige Ørnskov ramt i hovedet af Varde-spillerens knæ, mistede bevidstheden og faldt til jorden uden vejrtrækning.

Det fortæller cheftræner for Brabrands Danmarksseriehold, Thomas Otkjær, til Århus Stiftstidende.

Målmanden havde slugt sin tunge og så var kæbepartiet også låst. Holdkammeraterne så derfor lidt hjælpeløst til indtil helten trådte frem.

- Heldigvis var en serie 2-spiller – Jakob Kirring – tilfældigvis i området, da hans hold netop havde spillet. Han er ambulanceredder og ved, hvad man stiller op.

- Så han masserede Mathias bag kæberne. Der kom ro på efter at han ankom. Mathias begyndte at trække vejret normalt, selvom han stadig ikke var ved bevidsthed, fortæller Thomas Otkjær til Århus Stiftstidende.

Da Mathias Ørnskov efter tre-fire minutter kom ved bevidsthed, havde han svært ved at huske, at han var i gang med en fodboldkamp.

Men inden ambulancen kørte afsted med ham, var hans hukommelse stille og roligt kommet tilbage – ligesom nummeret til hans mor også blev tastet ind, så hun kunne få meddelelsen overbragt.

Den rystende oplevelse gjorde at flere af spillerne ikke ønskede at spille videre, og derfor blev kampen også afbrudt.

- Flere af hans holdkammerater, særligt de unge, som er kammerat med ham, brød ud i gråd. Det var en rystende oplevelse for os alle, siger Thomas Otkjær.

Træneren fortæller, at Mathias Ørnskov fik en solid hjernerystelse og en lille blødning i hjernen. Han er dog blevet sendt hjem fra hospitalet, og mandag var han forbi klubben for at hilse.

Efter en god snak i omklædningsrummet kort efter episoden fandt sted, har Thomas Otkjær opfordret til, at de alle overvejer at få taget et førstehjælpskursus.

Sponsoreret indhold