Sport13. marts 2024

Hjulmand er imponeret: Han nærmer sig landsholdet

Elias Jelert fra FC København er eneste Superliga-spiller i landsholdstruppen, men Magnus Mattsson gør indtryk på Hjulmand

FC København-backen Elias Jelert er den eneste superligaspiller i Kasper Hjulmands 26 mand store landsholdstrup til de forestående testkampe mod Schweiz og Færøerne, men flere spillere fra Danmarks bedste række er fortsat i spil til Danmarks EM-trup om tre måneder.

Hjulmand peger blandt andre på Nicolai Vallys, Rasmus Falk og Magnus Mattsson som spillere, der er i betragtning til EM, selv om de i første omgang må følge landsholdet fra sofaen.

Særligt Mattsson, der i januar skiftede fra NEC Nijmegen til FCK, har en voksende stjerne hos landstræneren.

- Jeg er meget imponeret over Mattsson, han har virkelig været god. Vi fulgte ham også i Nijmegen, og jeg var allerede vild med ham som ungdomsspiller.

- Han har vist sig frem i kampene mod Manchester City, og han spildte ikke tiden, da han kom ind ovre i Manchester. Han gør det godt, siger Kasper Hjulmand.

Inden for "de sidste par dage" har Hjulmand været i telefonisk kontakt med Mattsson og fortalt ham, at han er tæt på landsholdet. Indtil videre er han dog offer for hård konkurrence på den centrale og offensive midtbane.

25-årige Mattsson kan med teknik, fart og overblik være med til at åbne modstandernes forsvar, mener Hjulmand.

- Jeg kan virkelig godt lide det niveau, han har flyttet sig op på. Jeg har fulgt ham længe, og han har lagt det på, at han kan "spille på en stor bane", som jeg siger, for når tingene åbner sig op, så er han faktisk rigtig god.

- Når der er store afstande, er han god. Han bevæger sig naturligt, og han spilder ikke tiden. Han er involveret, og jeg synes, det er lovende at se, hvordan han udvikler sig, siger Kasper Hjulmand.

Mattsson er søn af svenskeren Joakim Mattsson, der blandt andet har en fortid som cheftræner i Fremad Amager, Thisted, Vendsyssel og Skive, ungdomstræner i Brøndby og assistenttræner i Silkeborg, Randers og OB.

Qua sine svenske rødder kan Magnus Mattsson også vælge at repræsentere Sverige på A-landsholdsniveau, selv om han har spillet 11 ungdomslandskampe for Danmark fra U18- til U21-niveau.

Hjulmand bruger ikke krudt på at tænke over, at han skal have låst Mattsson i landsholdssammenhæng, så han ikke pludselig render rundt i en gul landsholdstrøje.

- Det er et personligt valg. Jeg vil ikke gøre noget ekstra for at overbevise nogen som helst om, hvilket valg de skal træffe.

- Jeg kan ikke tilbyde spillere med et dobbelt statsborgerskab noget andet, end dem der ikke har flere muligheder. Men jeg tilbyder at fortælle dem, hvor de står, siger Kasper Hjulmand.

Til sommerens EM må Kasper Hjulmands trup bestå af 23 spillere.

Sponsoreret indhold