Sport17. maj 2024

Her skal kæmpe fodboldfest for kvinder holdes

Brasilien skriver historie ved at blive udvalgt som værtsland for VM i fodbold for kvinder i 2027 - det er første gang en sydamerikansk nation afholder turneringen trods stærk konkurrence fra Holland, Belgien og Tyskland

Brasilien bliver vært for VM i fodbold for kvinder i 2027.

Det står klart efter en afstemning på Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) kongres i Thailands hovedstad, Bangkok, fredag morgen dansk tid.

Brasilien var oppe mod et bud fra tre europæiske lande - Holland, Belgien og Tyskland.

Blandt andre den tidligere stjernespiller Clarence Seedorf var på scenen i Bangkok for at tale den europæiske sag, men lige lidt hjalp det.

Fifa har afholdt officielle VM-slutrunder for kvinder hvert fjerde år siden 1991. Det er første gang, at Brasilien og i det hele taget et land i Sydamerika er vært.

Senest blev slutrunden i 2023 afholdt i Australien og New Zealand. Her strøg Spanien til tops efter sejr over England i finalen.

Kina og USA har hver været vært for to VM-slutrunder, mens Canada, Frankrig, Sverige og Tyskland har været vært hver én gang.

Slutrunden har løbende haft vokseværk. I 1991 startede man med 12 hold, hvilket siden voksede til 16 og 24 hold, inden man i 2023 for første gang havde 32 hold med.

Sponsoreret indhold