Sport15. januar 2024

Henrik Møllgaard nægter trods slitage: - Siger ikke selv stop

Forsvarsgeneralen kommer ikke til selv at stoppe på landsholdet. Det bliver den dag, han ikke længere kan bruges
Trods fremskreden alder og slitage efter mange år på topniveau vil Henrik Møllgaard ikke undvære landsholdet.
Trods fremskreden alder og slitage efter mange år på topniveau vil Henrik Møllgaard ikke undvære landsholdet.
 Foto: Martin Høien

Det er de færreste håndboldspillere, som når en karriere på 20 år på topniveau. Og det er endnu færre, som spiller mere end et årti fast på landsholdet samtidig i den sidste del af karrieren.

Der er dog undtagelser, og en af dem er landsholdets forsvarskrumtap Henrik Møllgaard.

2. december - en måned før sin 39-års fødselsdag - forlængede han sin kontrakt med Aalborg Håndbold frem til sommeren 2025, og kan han selv vælge, fortsætter karrieren også i landsholdsregi.

- Jeg tror ikke, at jeg selv kommer til at sige stop på landsholdet. Jeg nyder virkelig at være afsted, og selv om der er noget slitage forbundet med at være samlet seks-otte uger om året med landsholdet, så giver det også en masse energi, siger Møllgaard.

- Jeg synes, jeg kommer hjem med noget fornyet energi til familien, men også klubholdet. Det giver nye indtryk og nye idéer. Jeg kommer aldrig hjem og er helt brugt i bund.

Han underkender ikke, at det er en ekstra belastning for kroppen, men han har i mange år kun spillet i forsvaret på landsholdet, og det samme har været tilfældet i Aalborg i halvandet år nu.

Det slider dog stadig med en fyldt håndboldkalender, og han ved godt, at kroppen ville have godt af at få en pause, når ligaen ligger stille i landsholdsterminerne.

- Jeg får bare også nogle oplevelser, som andre ikke kan betale sig til. Det er meget svært selv at skulle sige stop for.

Han indledte den professionelle karriere i KIF Kolding i 2005 og fik debut for Danmark i 2006. Han fik dog først slutrundedebut i 2013 og har siden været fast inventar på landsholdet.

Antallet af timer på briksen hos fysioterapeuten er steget de senere år. Og stiger stadig. Men han elsker stadig sit arbejde, selv om det for hvert år bliver hårdere at udføre.

Han drømmer stadig om flere titler med Aalborg og landsholdet, og han er villig til at betale den fysiske regning, som de drømme uvægerligt medfører.

- Der kommer nogle efterslæb, når jeg engang stopper. Jeg kommer sikkert også til at skulle holde mig i gang på en eller anden måde, for at det hele ikke falder fra hinanden.

- Men der er ikke noget, jeg hellere vil lave end det, jeg laver nu. Jeg glæder mig over, at jeg har minimum halvandet år endnu, og jeg håber da også, at der kan være en smule mere, lyder det fra Møllgaard.

Han har kun ét ønske til landstræner Nikolaj Jacobsen, den dag hans kvaliteter ikke længere kan bruges i rødt og hvidt.

- Jeg håber da, at Nikolaj gør sig den ulejlighed at ringe på et eller andet tidspunkt og siger, at det er nok nu, inden han bare ikke udtager mig.

Sponsoreret indhold