Sport15. december 2023

Henny Reistad scorede 15 mål i VM-semifinale: Det var verdensklasse

De danske spillere måtte lette på hatten for Henny Reistad, der var en målmaskine i semifinalen
Henny Reistad, der til daglig spiller i Team Esbjerg med Jesper Jensen som træner, scorede 15 mål.
Henny Reistad, der til daglig spiller i Team Esbjerg med Jesper Jensen som træner, scorede 15 mål.
 Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Danmark spillede en flot kamp mod Norge, men én norsk spiller var umulig at stoppe i VM-semifinalen fredag aften.

Henny Reistad, der til daglig spiller i Team Esbjerg med Jesper Jensen som træner, scorede 15 mål. Et af dem var det sidste og afgørende, som faldt i sidste sekund af den forlængede spilletid.

- Vi vidste, at det var Henny, der skulle afgøre det. Det var verdensklasse af hende, men vi var ikke kyniske nok, siger Louise Burgaard efter kampen, som sluttede 29-28.

Det var ikke, fordi Henny Reistad ikke var et tema for danskerne - hverken før eller under kampen. Det fortæller landstræner Jesper Jensen.

- Jeg er træt af, at vi ikke lukkede ned for Henny. Det var vores forberedelse før kampen, det var vores snak i pausen og i alle timeouts, og det var vores snak mellem de to gange fem minutter forlænget spilletid.

- Så kan man diskutere, om det var vores mangler eller hendes styrker. Det går nok hånd i hånd, siger Jesper Jensen.

Althea Reinhardt havde i målet godt styr på de norske stjerner før pausen. Også Henny Reistad skød i armene på den danske keeper.

Men nordmanden var ustyrlig efter pausen, og den afgørende scoring kunne hun ikke gøre noget ved.

- Hun fik lov til at komme langt ind og svæve hen over vores parader. Hun havde skudt til venstre for mig i hele kampen, og jeg må bare sige, at det er flot af hende at have så meget kølighed at lægge den til den anden side i målet. Hun spillede en ekstremt flot kamp, siger Althea Reinhardt.

Line Haugsted stod i midterforsvaret, da Nora Mørk satte spillet hurtigt i gang efter et frikast, så Henny Reistad kunne nå at score inden slutfløjt.

- Hun skulle ikke have haft lov til det, men vi var ikke smarte nok.

- Vi kommer til at få kritik for, at Henny scorede 15 mål. Det er måske også lidt for mange. Men hun er en af verdens bedste spillere, og det fik vi ikke lukket ned for, siger Line Haugsted.

Sponsoreret indhold