Sport8. april 2024 (opd. 9. april 2024)

Helena Rosendahl Bach kickstarter OL-forberedelse med rekordløb

Den danske svømmer satte nordisk rekord, da hun vandt 200 meter butterfly ved Swim Open i Stockholm
Helena Rosendahl Bach.
Helena Rosendahl Bach.
 Foto: Evgenia Novozhenina/Reuters/Ritzau Scanpix

Mindre end fire måneder før OL viser svømmeren Helena Rosendahl Bach, at formen og niveauet er på vej i den helt rigtige retning.

Ved Swim Open i Stockholm satte nordjyden nordisk rekord i 200 meter butterfly, da hun slog håndfladen i bassinkanten som suveræn vinder af finalen.

Rekordtiden lyder på 2 minutter og 6,93 sekunder. Det er en forbedring på 0,22 sekunder af hendes egen rekord fra VM i Japan sidste år.

Helena Rosendahl Bach, der vandt VM-sølv på distancen i februar, erklærer sig i en pressemeddelelse fra SvømDanmark for "ordentlig glad".

- Til de sidste par topninger har jeg ikke helt følt, at jeg har ramt den - måske jeg har haft for mange sommerfugle i maven og har villet det for meget - men i dag (mandag, red.) lykkedes jeg langt hen ad vejen med at svømme det løb, som jeg drømte om, siger rekordholderen.

Med succesen i Stockholm kickstarter Aalborg-svømmeren sin forberedelse til sæsonens største mål, OL i Paris til sommer.

- Nu skal der bare trænes videre, for jeg er først lige begyndt at rette fokus 100 procent mod OL. Når man præsterer sådan her, er man på vej i den rigtige retning, og jeg håber bare at gøre det bedre til sommer, siger Helena Rosendahl Bach.

Sponsoreret indhold