Sport26. november 2023

Har skrevet historie: AC Milan-stjerne Francesco Camarda er kun 15 år

Lørdag gik den yngste debutant i den bedste italienske fodboldligas historie på banen
Francesco Camarda
15-årige Francesco Camarda fik efter kampen rosende ord med på vejen fra AC Milans cheftræner, Stefano Pioli.
 Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Ritzau Scanpix

I en alder af bare 15 år, otte måneder og 16 dage blev angriberen Francesco Camarda lørdag den yngste spiller til at få debut i Serie A's historie.

Den italienske AC Milan-spiller kom på banen i stedet for Luka Jovic efter 83 minutter i en 1-0-sejr på hjemmebane over Fiorentina.

Stortalentet fik efter kampen rosende ord med på vejen fra AC Milans cheftræner, Stefano Pioli.

- Han er meget ung, men også meget moden. Vi er alle meget glade på hans vegne. Jeg kunne være hans bedstefar, sagde Pioli til Sky Sports Italia ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det var forsvarsspilleren Theo Hernandez, som sørgede for kampens ene mål på et straffespark i de døende minutter af første halvleg.

AC Milan befinder sig på en tredjeplads i den bedste italienske liga efter at have spillet 13 kampe.

Sejren var AC Milans første i fem ligakampe efter en række sløje præstationer, inklusive nederlag til Juventus og Udinese samt uafgjorte mod Napoli og Lecce.

Det var da også ifølge Pioli derfor et tiltrængt resultat.

- Vi havde en god første halvleg, selv om det mentalt ikke var vores bedste præstation. Men vi gjorde fremskridt ved at lide, at holde ud og skaffe pointene, lød det.

- Jeg er sikker på, at vi kan vende tilbage til vores smukke fodboldstil, når resultaterne blive lidt mere konsekvente. Der er øjeblikke, hvor man er nødt til at gøre som i dag.

Inter og Juventus er begge foran AC Milan i tabellen med henholdsvis fem og tre point. De to hold brager sammen søndag i Torino.

Sponsoreret indhold