Sport16. april 2024

Har ikke været udtaget i fem år: Dele Alli drømmer om VM

Den tidligere landsholdsspiller fortæller, at han har et mål om at komme med til VM i 2026, selvom han er milevidt fra en udtagelse
Dele Alli har ikke givet op på sine drømme.
Dele Alli har ikke givet op på sine drømme.
 Foto: Ben STANSALL/Ritzau Scanpix

28-årige Dele Alli var en verdensstjerne. For år tilbage var han på ønskelisten hos flere europæiske storklubber, og han blev anset for at være sin generations helt store talent.

I dag ser englænderens hverdag noget anderledes ud. Den tidligere Tottenham-profil har ikke spillet overhovedet i denne sæson, men Everton-spilleren håber snart at være sin skade kvit. Han har nemlig en stor drøm om en slutrunde mere:

- Jeg har en påmindelse på min telefon hver eneste dag klokken elleve, der siger: "World Cup 2026". Det er mit mål for nu, fortalte Alli mandag aften i Sky Sports' Monday Night Football-studie.

Dele Alli har 37 A-landskampe for England, men Gareth Southgate har ikke udtaget ham siden 2019. Han ved da også godt selv, at han har lang vej til en udtagelse, men han er optimistisk, forklarer han:

- Jeg ved, hvor god jeg kan være, når mit hoved er på det rigtige sted, og jeg har det godt. Jeg er selvfølgelig skuffet over skaden lige nu, men jeg glæder mig til at komme i gang med at spille.

Fodboldspilleren, der er inde i en seriøs sportslig nedtur, er ikke uvant med modgang i tilværelsen.

I sommer delte Dele Alli detaljer fra sin traumatiske opvækst i et opsigtsvækkende interview. Her fortalte han blandt andet, at han var blevet misbrugt som barn, og at han solgte stoffer i en meget ung alder.

Sponsoreret indhold