Sport23. april 2023

Hans Lindberg forlænger i Tyskland: Bliver et år mere i Füchse Berlin

Den danske håndboldfløj har i en alder af 41 år forlænget sin karriere med minimum et år
Hans Lindberg kan tilsyneladende ikke få nok af håndbold. De 40 år er for længst rundet, men alligevel er der ingen planer om karrierestop.
Hans Lindberg kan tilsyneladende ikke få nok af håndbold. De 40 år er for længst rundet, men alligevel er der ingen planer om karrierestop.
 Foto: Aller Media

Først blev han til sin egen store skuffelse droppet uden nærmere begrundelse. Men nu har veteranfløjen Hans Lindberg alligevel forlænget kontrakten med Füchse Berlin i den tyske Bundesliga.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Dermed foretager Füchse Berlin noget af en kovending, der til dels skyldes, at en af fremtidens højrefløje i klubben, svenske Valter Chrintz, kæmper med en alvorlig knæskade.

– Jeg er glad for, at Hans Lindberg bliver hos os i endnu et år. Eftersom vi vil give Valter Chrintz al mulig tid til at komme tilbage, har vi valgt denne løsning, siger sportsdirektør Stefan Kretzschmar.

Füchse Berlin har forud for næste sæson skrevet kontrakt med Skanderborg Aarhus' færøske fløjprofil Hakun West av Teigum, og det var planen, at han skulle konkurrere med Chrintz om spilletiden på højre yderposition.

Det fik i efteråret klubben til at meddele 41-årige Lindberg, at hans tid var forbi i hovedstadsklubben, som han har spillet for siden 2016. Men nu er karriereskiftet altså udsat i et år.

Den mangeårige danske landsholdsspiller er netop vendt tilbage efter en skadespause og blev hyldet af publikum i tirsdags, da Kadetten Schaffhausen blev besejret i European Leagues kvartfinale.

– Man mærkede, hvilken identifikationsfigur han er for vores fans, siger Kretzschmar.

Lindberg jagter scoringsrekorden i Bundesligaen, hvor han mangler 23 mål for at overgå sydkoreaneren Yoon Kyung-Shins 2905 scoringer.

– Jeg er glad for, at jeg kan spille endnu et år her i Berlin. Jeg og min familie føler os godt tilpas her, og jeg går nu styrket ind til de sidste uger i sæsonen, siger Hans Lindberg.

Füchse Berlin vandt søndag 38-24 over Rhein-Neckar Löwen og ligger side om side med THW Kiel og Magdeburg i toppen af Bundesligaen.

Sponsoreret indhold