Sport18. oktober 2022

Han er verdens bedste: Karim Benzema vinder Ballon d’Or

Efter en sæson med 44 mål i 46 kampe for Real Madrid vinder franskmanden Karim Benzema Ballon d'Or
Karim Benzema er verdens bedste fodboldspiller 2022.
Karim Benzema er verdens bedste fodboldspiller 2022.
 Foto: Franck Fife/AFP/Ritzau Scanpix

Franske Karim Benzema kan nu kalde sig verdens bedste fodboldspiller.

Mandag aften vandt den 34-årige Real Madrid-angriber Ballon d'Or, som det franske fodboldmagasin France Football uddelte ved et show i Paris.

Det er blot anden gang siden 2007, at prisen går til en anden spiller end Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi. I 2018 vandt Luka Modric.

For første gang i historien er prisen blevet uddelt på baggrund af en sæson og ikke et kalenderår. Karim Benzema vinder Ballon d'Or for sine præstationer i sæsonen 2021/22.

Her scorede han i alt 44 mål i løbet af 46 kampe for Real Madrid. I La Liga spillede han 32 kampe med 27 mål og 12 assist til følge.

I 12 Champions League-kampe sluttede han på 15 mål og to assist. Og så scorede han to mål i den spanske Super Cup.

Hos kvinderne vandt spanske Alexia Putellas prisen. Det er andet år i træk, at Barcelona-spilleren snupper den.

Karim Benzema brød igennem lydmuren hos den franske klub Lyon, hvor han gjorde det så godt, at han i 2009 blev solgt til Real Madrid.

Der har han været lige siden, og særligt efter Cristiano Ronaldos afsked med den spanske kongeklub i 2018, har Benzema strålet klarere end de fleste.

Men ikke alt har været fryd og gammen i løbet af angriberens karriere. For under et år siden blev han idømt et års betinget fængsel.

Det blev han for at have medvirket til forsøg på pengeafpresning af sin daværende landsholdskammerat Mathieu Valbuena i 2015.

Benzema havde ifølge anklagen ageret mellemmand for en barndomsven, der var i besiddelse af en sexvideo med Valbuena og dennes kæreste.

Sagen betød, at Benzema i 2015 blev suspenderet fra landsholdet, indtil han fik comeback sidste år.

Retssagen blev afgjort midt i den sæson, som Benzema nu hyldes for. Han lod sig med andre ord ikke slå ud af dommen.

Den argentinske stjerne Lionel Messi var for første gang i 17 år slet ikke nomineret. Siden skiftet fra Barcelona til Paris Saint-Germain har han ikke holdt det niveau, der har gjort ham fortjent til i alt syv Ballon d'Or-priser.

Lionel Messi kan dog fortsat prale af at være den fodboldspiller, der har vundet Ballon d'Or flest gange.

Cristiano Ronaldo har vundet prisen næstflest gange. Han var også nomineret i år, men måtte nøjes med en placering som nummer 20. Det var hans laveste placering siden 2005.

Vinderen af Ballon d'Or findes ved en afstemning, hvor udvalgte journalister fra verdensranglistens 100 bedste lande har en stemmeseddel med i urnen.

Sponsoreret indhold