Sport25. maj 2023

Halep efter tre udsatte dopinghøringer: Ødelægger min karriere

Rumænske Simona Halep finder det uacceptabelt, at hendes dopinghøring nu for tredje gang er blevet udsat en måned
Haleps håb om afklaring er udsat igen-igen.
Haleps håb om afklaring er udsat igen-igen.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Tennisstjernen Simona Halep er led og ked af Det Internationale Tennisforbund (ITF) og dets integritetsenhed (ITIA).

Siden oktober har Halep været suspenderet grundet en positiv dopingtest, og sent onsdag modtog hun besked om, at hendes høring i sagen nok en gang var udskudt.

- Endnu en gang er jeg blevet skuffet. For tredje gang har ITF udskudt min høring med en måned, skriver Halep i et åbent brev på sin Twitter-profil.

- Jeg har bedt om, i tråd med antidopingreglerne, at få en høring hurtigt. Det har jeg ret til, det står i reglerne.

Ifølge Halep har eksperter fundet ud af, at hun havde fået det ulovlige præparat i et produkt, som normalvis ikke burde indeholde præparatet.

For mindre end en uge siden landede endnu en anklage på den 31-årige rumæners bord. Angiveligt var der nu også fundet uregelmæssigheder i det biologiske pas, som atleter har.

Halep har i karrieren vundet 24 WTA-titler, hvoraf de to har været grand slam-sejre. Hun triumferede i 2018 i French Open, og året efter snuppede hun titlen i Wimbledon.

Med endnu en udskudt høring er det dog uvist, hvornår der falder endelig dom i hendes sag.

- De ødelægger ikke bare mit ry, men også min professionelle karriere, og jeg har ikke engang nævnt de mentale konsekvenser.

- ITF's manglende respekt for reglerne omkring en hurtig høring, som jeg har krav på, er så respektløs, at jeg ikke har ord for det, skriver Halep og afslutter brevet med:

- Forsinket retfærdighed er nægtet retfærdighed.

Sponsoreret indhold