Sport20. december 2023

Håndboldherrerne kan blive Årets Sportsnavn 2023

VM-guldet i januar har bragt herrelandsholdet i håndbold i spil til titlen som Årets Sportsnavn 2023
Emil Jacobsen (th.) og Mathias Gidsel (tv.) var begge med til at skrive historie i januar, da Danmark vandt VM for tredje gang i træk. (Arkivfoto).
Emil Jacobsen (th.) og Mathias Gidsel (tv.) var begge med til at skrive historie i januar, da Danmark vandt VM for tredje gang i træk. (Arkivfoto).
 Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Årets Sportsnavn 2023 skal findes blandt en trio, som alle har prøvet at vinde prisen før.

Det står klart, efter at Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Salling Group, der står bag prisen, onsdag har peget på herrelandsholdet i håndbold som den sidste af de tre nominerede til hæderen.

De slutter sig til Jonas Vingegaard og Viktor Axelsen, der allerede var annonceret som nominerede.

- For rigtig mange danskere går Danmark og håndbold hånd i hånd, siger DIF-formand Hans Natorp, der også er med i dommerkomitéen til prisen, i en pressemeddelelse.

- Spillet på banen og de mange sejre ved VM i januar styrkede uden tvivl den nationale fællesskabsfølelse, hvor flere end to millioner danskere så med under finalen.

Tour de France-triumfator Jonas Vingegaard vandt prisen sidste år, mens Viktor Axelsen modtog den i både 2021 og 2017.

Herrelandsholdet i håndbold skal tilbage til 2008 for at finde den første og eneste hæder som Årets Sportsnavn. Det betyder også, at ingen af spillerne, som var med til at vinde VM i januar, var på holdet dengang.

- Nu er de tre finalister fundet i form af Jonas Vingegaard, Viktor Axelsen og herrehåndboldlandsholdet, og diskussionerne kan begynde om, hvem der skal vinde titlen som Årets Sportsnavn 2023. Det valg er svært, for alle tre finalister er værdige vindere, siger Hans Natorp.

Årets Sportsnavn er blevet uddelt siden 1991. Vinderen udvælges af dommerkomitéen, som består af ni personer.

Ud over folk fra DIF, Team Danmark og Salling Group sidder også kulturministeren, H.K.H Kronprins Frederik samt to repræsentanter fra Sportens Hall of Fame - Michael Laudrup og Camilla Martin - i komitéen.

Prisen overrækkes ved sportsgallaen Sport 2023. Det sker 6. januar i Boxen i Herning.

Sponsoreret indhold