Sport22. februar 2023

Gudmundur Gudmundsson stopper øjeblikkeligt som islandsk landstræner

Sådan lyder det fra det islandske håndboldforbund, HSI
Gudmundur Gudmunsson har stået i spidsen for både det danske og islandske herrelandshold. Nu er han dog fortid som landstræner for Island.
Gudmundur Gudmunsson har stået i spidsen for både det danske og islandske herrelandshold. Nu er han dog fortid som landstræner for Island.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den tidligere danske landstræner står uden et landstrænerjob.

Sådan er realiteten efter Gudmundur Gudmundsson stopper som islandsk landstræner med øjeblikkelig virkning.

Det skriver det islandske håndboldforbund, HSI, i en pressemeddelelse.

- HSI og Gudmundur Gudmundsson er blevet enige om at stoppe samarbejdet. Begge parter er enige om beslutningen, og der er ingen grund til at komme med yderligere kommentarer, skriver HSI i pressemeddelelsen.

Den erfarne landstræner har stået i spidsen for Island af tre omgange og har været med til at vinde både OL-sølv i 2008 og EM-bronze i 2010.

Til VM 2023 blev det dog til en lidt skuffende 12. plads, da man ikke kom videre til kvartfinalerne fra gruppen, hvor Ungarn og Sverige gik videre.

Nyheden kommer dog alligevel som noget af en overraskelse, da Gudmundur Gudmundsson med stor succes har stået i spidsen for Island.

- Gudmundur er den eneste træner i islandsk håndboldhistorie, som har vundet en medalje ved en større turnering med det islandske herrelandshold. På vegne af HSI vil vi gerne takke Gudmundur for sit meget flotte arbejde som islandsk landstræner, skriver HSI til slut i pressemeddelelsen.

62-årige Gudmundur Gudmundsson var landstræner for det danske herrelandshold fra 2014 – 2017.

Her blev det blandt andet til OL-guld i 2016.

Nu har træneren til gengæld mulighed for kun at fokusere på sit cheftrænerjob hos Fredericia HK.

Sponsoreret indhold