Sport7. maj 2024 (opd. 7. maj 2024)

Godt nyt fra Jonas Vingegaard: Tilbage på cyklen

Efter sit styrt i Baskerlandet Rundt har Jonas Vingegaard ikke cyklet udenfor, men det gør han nu igen
Jonas Vingegaards styrtede slemt i Baskerlundet Rundt.
Jonas Vingegaards styrtede slemt i Baskerlundet Rundt.
 Foto: René Schütze

Jonas Vingegaard har igen asfalt under hjulene.

Den danske cykelstjerne fortæller i en video, som Visma har lagt ud på platformen X, at han igen er i stand til at cykle udenfor.

Dermed er han tilbage på landevejene, efter at han i april styrtede voldsomt i Baskerlandet Rundt og brækkede sit kraveben og flere ribben, ligesom han punkterede en lunge.

- Det her er første gang, jeg cykler udenfor, og det er virkelig dejligt at være i stand til at cykle normalt. Det er fantastisk at kunne køre på vejen, og jeg ser frem til at tage det næste skridt, siger Jonas Vingegaard.

I videoen kan man se, at han cykler på Strandvej lige uden for Glyngøre, hvor han bor, og mens han taler, står han foran en rapsmark i fuld flor.

- Jeg har det godt, og det bliver bedre dag for dag. Jeg har stadig nogle ting, jeg skal restituere fra, men det bliver bedre og bedre.

- Jeg håber selvfølgelig at være der til starten af Tour de France. Vi ved ikke, hvordan min form og genoptræning vil være, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at møde op i topform, siger Jonas Vingegaard.

Selv om det går fremad med Jonas Vingegaard, kommer han ikke til at køre Critérium du Dauphiné, som han ellers skulle have deltaget i.

Det slog Visma-sportsdirektør Merijn Zeeman fast i sidste uge.

Sponsoreret indhold