Sport10. september 2023

Glad Pierre-Emile Højbjerg: - Vi er nødt til at blive ved med at lægge på

Det var ikke ligefrem det flotte fodbold Danmark hev op af mod Finland, men ikke desto mindre kunne de danske drenge gå fra banen med en 1-0-sejr
Pierre Emile-Højbjerg scorede kampens eneste mål.
Pierre-Emile Højbjerg scorede kampens eneste mål.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Finland havde søndag inviteret Danmark på EM-kvalifikationskamp, hvor finnerne tydeligt var mødt op for at slide sig til 0-0 og et enkelt point.

Men et drøn fra Pierre-Emile Højbjerg fire minutter før tid sikrede en dansk 1-0-sejr og tre vigtige point i jagten på en EM-billet.

Alt er i hænderne på Danmark igen, og det vækker glæde hos matchvinderen.

- Vi er nødt til at blive ved med at lægge på. Det her er et svært sted at vinde, og vi gjorde det. Det er en vigtig sejr, fordi vi har det i egne hænder nu, og det er det, vi gerne vil have, siger Højbjerg til TV 2 efter kampen.

- Vi var ret bevidste om, at det ville blive en svær og sej kamp, fordi de ville stå solidt.

Efter kampen fejrede spillerne sejren sammen med de 1600 danske fans, som havde taget turen til Helsinki.

Rasmus Højlund, der kom ind i pausen, fik fat i en megafon og slog takten an i fejringen. Ifølge ham var der meget at fejre, selv om sejren ikke kom via poleret og flot fodbold.

- Vi er virkelig glade for at ligge øverst igen og give lidt tilbage til Danmark og de danske fans.

- Det kan godt være, det ikke var kønt i alle 90 minutter, men det vigtigste var, at vi fik de tre point og stod sammen om det, siger han til TV 2.

Med de tre point topper Danmark gruppen med 13 point for seks kampe. Finland og Kasakhstan har begge 12 point for lige så mange kampe.

Slovenien kan med en sejr over San Marino senere søndag komme a point med Danmark.

Sponsoreret indhold