Sport17. august 2023

Glad Mattias Skjelmose prøvede at overtale Mads Pedersen: – Nu skylder jeg ham en mere

Mattias Skjelmose prøvede at overtale Mads Pedersen til, at de skulle krydse målstregen sammen på kongeetapen af PostNord Danmark Rundt
Mattias Skjelmose Lidl-Trek wins the third stage in PostNord Danmark Rundt 2023 with the finish in Vejle on Thursday 17 August 2023.. (Photo: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Mattias Skjelmose forsøgte at køre over stregen med holdkammeraten Mads Pedersen.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det var en magtdemonstration af en anden verden, da Mattias Skjelmose og Mads Pedersen moste konkurrenter på kongeetapen af PostNord Danmark Rundt.

Det endte med at være Mattias Skjelmose, der trak det længste strå og slog sin holdkammerat med 10 sekunder på målstregen på Kiddesvej.

Men Skjelmose ville gerne have krydset stregen med holdkammeraten. Det fortæller han til DR efter etapen.

– Det er stort. Mads fortjente at vinde, og jeg prøvede også at overtale ham til at køre over stregen, men han havde besluttet sig for, at det var mig, der skulle vinde, siger Mattias Skjelmose i vinderinterviewet.

Mads Pedersen (Lidl-Trek) finishes in second place in the third stage of PostNord Danmark Rundt 2023 with the finish in Vejle on Thursday 17 August 2023.. (Photo: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Mads Pedersen var bestemt ikke utilfreds med andenpladsen på kongeetapen til Vejle.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

– Det betyder virkelig meget for mig, og nu skylder jeg ham en mere, griner den glade etapevinder.

Mattias Skjelmose var en vigtig hjælper for Mads Pedersen under årets Tour de France og senere under VM, hvor Mads P blev nummer fire. Og den tillid betalte Mads P tilbage på i Vejle.

– Mads går meget op i loyalitet, og at han betaler sådan tilbage er virkelig stort. At vinde på Kiddesvej i Dannebrog er ret vildt. Jeg er virkelig glad for, at han gav mig den, smiler Mattias Skjelmose.

Mads Pedersen fortalte dog efter etapen, at han prøvede at vinde etapen, men at Skjelmose bare kørte stærkere end ham på Kiddesvej.

– Da jeg fik at vide, at han kom bagfra, så skulle han selvfølgelig med op. Jeg prøvede at vinde, men Skjelmose kørte så stærkt. Han satte mig regulært på Kiddesvej, siger han.

Mattias Skjelmose fører nu klassementet med 10 sekunder ned til holdkammeraten Mads Pedersen, der nu også er blevet hans største konkurrent til den samlede sejr, når der lørdag på 5. og sidste etape køres enkeltstart i Helsingør.

Sponsoreret indhold