Sport16. juni 2023

Gino Mäder er død: Styrtede voldsomt på nedkørsel

Den schweiziske cykelrytter Gino Mäder er død, efter han torsdag styrtede voldsomt på en nedkørsel under etapeløbet Schweiz Rundt
Gino Mäder er død efter gårsdagens uhyggelige styrt.
Gino Mäder er død efter gårsdagens uhyggelige styrt.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den schweiziske cykelrytter Gino Mäder er død, efter han torsdag styrtede voldsom ned ad en skrænt under etapeløbet Schweiz Rundt.

Det oplyser hans hold Bahrain Victoriuos i en pressemeddelelse.

"Det er med stor sorg og et tungt hjerte, at vi må meddele, at Gino Mäder er gået bort fredag 16. juni, som følger af hans alvorlige styrt på 5. etape af Schweiz Rundt," skriver holdet.

"Gino tabte kampen mod de alvorlige skader, han pådrog sig."

Gino Mäder styrtede med høj fart ud over en skrænt, og ifølge løbslægerne kunne de ikke komme i kontakt med ham, da de fandt ham.

Efter styrtet var læger på stedet nødt til at genoplive den 26-årige schweizer med hjertemassage, før han blev fløjet til hospitalet med en helikopter.

"På trods af det fænomenale arbejde fra Chur hospitalets personale, kunne Gino ikke klare sig gennem det, hans sidste og største udfordring. Klokken 11.30 sagde vi farvel til en af de lysende stjerner på holdet," skriver Bahrain Victoriuos.

"Gino var en ekstraordinær atlet, et eksempel på beslutsomhed, en værdsat holdkammerat på både vores hold og i feltet. Hans talent, dedikation og passion for sporten har inspireret os alle," fortsætter holdet.

Gino Mäders familie beder om ro og fred til at sørge over deres enorme tab og takker hele cykelfælleskabet for den støtte, de har fået.

"Gino, tak for lyset, glæden og den latter du gav os alle. Vi vil savne dig som rytter og som person."

Schweiz Rundt varer frem til på søndag, og lige er rytterne egentlig ved at gøre sig klar til at køre ud på løbets 6. etape. Om den bliver gennemført, er der stadig ikke nogle meldinger om.

Sponsoreret indhold