Sport23. november 2022

Går viralt efter FIFA-kritik: Alle snakker om dansk pressemøde

DBU indkaldte i formiddags til pressemøde om de seneste dage og ugers VM-virvar, og flere store internationale medier har fulgt med
DBU's udtalelser er begyndt at gå verden rundt. 
DBU's udtalelser er begyndt at gå verden rundt.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Onsdag formiddag havde DBU indkaldt til pressemøde, hvor de seneste ugers mange historier og problematikker fra VM-lejren i Qatar skulle håndteres.

Det resulterede i flere markante udmeldinger fra DBU's side.

Det blev blandt andet gjort klart, at DBU ikke støtter op om FIFA-præsidenten, Gianni Infantino, som fortsat præsident.

Derudover ville Jesper Møller, Formand i DBU, ikke direkte afvise muligheden for at melde sig ud af FIFA. Det ville dog kræve enighed blandt DBU og de 55 andre UEFA-lande.

Efterfølgende har det danske pressemøder og ikke mindst de meget kontante udtalelser fået en masse opmærksomhed i internationale medier.

Således har blandt andre Daily Mail, The Sun og The Athletic allerede nu skrevet om det danske pressemøde, imens flere internationale sportsjournalister har noteret sig DBU's udmeldinger.

Det blev yderligere meldt ud på pressemødet, at DBU fastholder en tæt dialog med de seks andre fodboldforbund, der ligeledes havde i sinde at benytte sig af det regnbuestribede-anførerbind.

Under pressemødet kritiserede DBU FIFA for at bruge 'bøllemetoder' og kaldte deres beslutninger for uacceptable.

Der blev ikke gjort klart, om det regnbuestribede anførerbind ville være at finde på en dansk anfører senere hen i VM-slutrunden.

Sponsoreret indhold