Sport28. april 2023

Frieri går verden rundt: Den første dansker til at gøre det

Da Wolverhampton tirsdag tog imod Crystal Palace på Molineux Stadium, var Joachim Andersen ikke den eneste dansker på banen
John og Merete kommer ikke til at glemme turen til Molineux lige foreløbigt.
John og Merete kommer ikke til at glemme turen til Molineux lige foreløbigt.
 Foto: Privatfoto

- Jeg kom først på Facebook for tre måneder siden, så jeg er ret overrasket over opmærksomheden på de sociale medier, griner John Rask Madsen, da SE og HØR fanger ham på telefonen.

John gik tirsdag aften på knæ for kæresten Merete, og lige nu går billederne verden rundt.

Frieriet skete i pausen under Premier League-kampen mellem Wolverhampton og Crystal Palace på Molineux Stadiums græsplæne, som spillerne netop havde forladt.

- Jeg havde faktisk ikke planlagt det. Men jeg har altid sagt til min kæreste, at hvis jeg skulle fri, så skulle det være en særlig lejlighed, fortæller John om parrets vilde oplevelse, der opstod ganske pludseligt.

- Jeg havde faktisk ikke ringen på plads, men jeg var også bange for at tabe den i græsset, afslører han.

Parret var på besøg hos en ven i England, og skulle i den forbindelse til kamp og heppe på hjerteklubben, Wolverhampton.

- Vi skulle over til min gode ven Gwilym, og da vi kom derover, spurgte jeg ham, hvad han troede det ville koste at få ’vil du gifte dig med mig’ op på scoretavlen. Så ville jeg gå på knæ på tilskuerpladserne, siger han.

Gwilym foreslog, at de i stedet kunne spørge klubben, om frieriet kunne ske på banen – og det var klubben hurtige til at arrangere.

- De var fantastiske (Wolverhampton Wanderes red.). De fortalte, at de aldrig havde prøvet at en udenlandsk fan havde friet på stadion, og de hjalp med at organisere det hele. Jeg skylder dem en kæmpe tak.

John fik med hjælp fra klubben bildt sin kæreste ind, at hun skulle med ham på banen i pausen, for at se ham deltage i et underholdningsindslag, hvor en heldig tilskuer kan vinde en pengepræmie. Efterfølgende faldt John på knæ.

- Jeg var faktisk tæt på, men jeg vandt ikke. Men jeg fik jo en store præmie alligevel, griner han.

For på trods af, at de færreste forbinder fodbold med romantisk frieri, så var det ifølge John, en meget overrasket og glad Merete, der kvitterede med et 'ja'.

- Det var en fantastisk oplevelse for os begge to. Vi er stadig helt rundt på gulvet over den positive opmærksomhed og kærlighed vi har fået, slutter han af.

Joachim Andersen vil, i modsætning til det kommende brudepar, nok ønske, hans tilstedeværelse på banen bliver hurtigt glemt. Den danske midtstopper fik en noget ærgerlig hovedrolle, efter blot tre minutters spil.

Her var han uheldig at score selvmål for Crystal Palace, så Wolverhampton kom foran 1-0. Han blev skiftet ud med en skade i pausen. Kampen endte 2-0 til Wolverhampton.

Sponsoreret indhold