Sport28. januar 2024

Franske stjerner forventer hård og tæt finale, men: - Danmark er favoritter

Historiens måske bedste håndboldspiller, Nikola Karabatic, forventer en tæt kamp, men han er ikke i tvivl om, at Danmark er favoritter i søndagens EM-finale
De franske stjerner forventer en hård og tæt kamp mod Danmark. Og så er de ikke i tvivl om, at Danmark er favoritter i EM-finalen.
De franske stjerner forventer en hård og tæt kamp mod Danmark. Og så er de ikke i tvivl om, at Danmark er favoritter i EM-finalen.
 Foto: Radovan Stoklasa/Reuters/Ritzau Scanpix

Danmark har klassespillere på alle positioner, har mange våben og er favorit i EM-finalen i håndbold.

Sådan lyder det fra Danmarks finalemodstanderne fra Frankrig, der udtrykker stor respekt for søndagens opgave.

- Danmark har nogle af verdens bedste spillere på alle pladser. Nogle steder endda to eller tre. Så det er ikke så underligt, at vi hele tiden møder dem i finaler, siger stregspilleren Luka Karabatic.

- Vi skal forsøge at tæmme dem, så meget vi kan. De har spillet fremragende og er farlige både på langskud og i gennembrud mand mod mand.

- Mod Tyskland spillede de også syv mod seks, hvilket de ikke har gjort så meget ellers. Det er endnu et våben for dem, lyder det fra den rutinerede franskmand.

Det skorter dog heller ikke på store navne i den franske trup. Blandt de mest lysende stjerner er Barcelona-backen Dika Mem, der heller ikke er overrasket over at møde Danmark i finalen.

Det bliver den sjette guldkamp mellem de to nationer siden 2011.

- Frankrig og Danmark har efterhånden domineret international håndbold i lang tid. Også før jeg kom med. Det viser, at Danmark gør et godt stykke arbejde.

- De har masser af erfaring, og det samme har vi. Vi er forberedte på, at det bliver hårdt, siger Dika Mem.

Finalens største navn er dog Nikola Karabatic, som mange anser som historiens bedste håndboldspiller.

Efter at have vundet fire VM-titler, tre gange OL og tre EM-guld har den 39-årige levende legende chancen for endnu en triumf. Også han ser Frankrig som underdog i finalen.

- Danmark vandt over os i VM-finalen sidste år og spillede virkelig godt. Derfor er de favoritter, selv om vi har spillet godt i denne turnering, når man lige ser bort fra anden halvleg mod Sverige i semifinalen.

- Vi har en chance, men det kræver, at vi rammer vores bedste niveau, individuelt og kollektivt, siger Nikola Karabatic.

EM-finalen begynder klokken 17.45.

Sponsoreret indhold