Sport24. januar 2024 (opd. 24. januar 2024)

Frankrig slår Ungarn: Danmark skal spille semifinale mod Tyskland

Frankrig slår Ungarn med 35-32 ved EM i håndbold, og det betyder, at Danmark skal møde Tyskland i semifinalen fredag aften i Köln
Nedim Remili scorede mål på samlebånd i kontraspillet før pausen.
Nedim Remili scorede mål på samlebånd i kontraspillet før pausen.
 Foto: Tom Weller/Ritzau Scanpix

Danmark skal møde hjemmebaneheltene fra Tyskland, når semifinalerne ved EM i herrehåndbold løber af stablen fredag aften i Köln.

Det er facit, efter at Frankrig onsdag aften nedlagde Ungarn med 35-32 i de to holds sidste mellemrundekamp.

Ungarn kunne med en sejr over Frankrig have bragt sig i spil til en semifinaleplads for næsen af Tyskland, men franskmændene var for stor en mundfuld for ungarerne, som dermed må se tyskerne løbe med billetten.

Det var de på trods af, at blandt andre stjernespilleren Nikola Karabatic blev sparet i kampen, hvor Frankrig reelt set intet havde at spille for.

Frankrig var nemlig sikker på sin førsteplads i mellemrunden og skal dermed op imod Sverige i den anden semifinale.

Ungarn var ikke desto mindre hurtigst ude af starthullet i onsdagens opgør, men da Frankrig først samlede sig, var der omgående klasseforskel.

Tempoet blev skruet et par takker op, og ungarerne virkede pludselig, som om de havde opgivet ævred. I hvert fald var returløb en mangelvare, og Frankrig fik lov at score hele 20 mål før pausen.

Frankrig sløsede mod slutningen af halvlegen, og Ungarn genvandt noget af det tabte. Det resulterede i 18 scoringer.

Klasseforskellen blev for alvor udlignet efter pausen, hvor Frankrigs lidt halvhjertede tilgang til kampen kom farligt meget til udtryk.

Seks minutter skulle der gå, før Nicolas Tournat satte den første franske scoring i nettet i anden halvleg. På det tidspunkt var det helt lige, og det fik Frankrig til at vågne op. Men sprudlende blev det aldrig.

Det var imidlertid tilstrækkeligt mod ungarerne, som havde mere end svært ved at dæmme op for de franske stjerner, der diskede op med højt individuelt niveau, når der var behov for det.

Sponsoreret indhold