Sport25. marts 2023

Fra XL-BYG til Champions League-helt: Marinus Munk må bede om fri for at kunne spille Champions League

19-årige Marinus Munk stjal overskrifterne, da Aalborg Håndbold slog GOG i Champions League
Aalborg Håndbolds Marinus Grandahl Munk i Champions League ottendedelsfinale herrehåndboldkampen mellem Aalborg Håndbold og GOG. nbsp;
Aalborg Håndbolds Marinus Grandahl Munk i Champions League ottendedelsfinale herrehåndboldkampen mellem Aalborg Håndbold og GOG.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det var nok de færreste, der havde hørt om Marinus Munk inden torsdagens Champions League-opgør mellem Aalborg Håndbold og GOG.

Men nu er den bare 19-årige bagspiller et af byens helt store samtaleemner.

Han scorede nemlig hele seks mål mod GOG, da Aalborg lidt overraskende slog de forsvarende danske mestre.

Klubben fra 'Nordens Paris' var uden profiler som Mikkel Hansen, Aron Palmarsson, Felix Claar og Lukas Sandell, og så måtte den unge knægt træde til – og det gjorde han på yderst imponerende vis.

Kærlig omfavnelse fra Aalborg-træner Stefan Madsen til unge Marinus Munk under kampen mod GOG. 
Kærlig omfavnelse fra Aalborg-træner Stefan Madsen til unge Marinus Munk under kampen mod GOG.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er ellers ikke kun håndbold, der fylder for Marinus Munk. Han passer både sin uddannelse og to jobs ved siden af håndbolden, og derfor skal der også planlægges ud af vagtplaner, når han skal spille med.

– Marinus har stort set leveret alt, jeg har brugt til min træterrasse i sommerhuset, for han har også travlt med at være både lærervikar og medarbejder i XL-BYG, så jeg håber, vi finder finanser til også at købe ham fri i næste uge, fortæller Henrik Møllgaard til Viaplay efter kampen, hvor både Marinus Munk og han gæstede studiet.

Selv kunne han nyde sejren og den flotte præstation, men derefter var det også i gang med planlægningen frem mod næste kamp, så job og håndbold ikke kolliderer.

– Jeg skal lige have snakket med Vester Hassing Skole. På lørdag har jeg også en vagt fra klokken 9-13, og vi skal mødes klokken 14, så det er bare med at have lidt mad med, så går det nok, smiler den unge herre.

Aalborg endte med at vinde kampen 30-28 og skabte dermed et fint udgangspunkt inden returkampen på Fyn i næste uge.

Sponsoreret indhold