Sport5. januar 2024

Forklarer afbud: Derfor trækker Tauson sig

Clara Tauson har været hårdt plaget af skader, men det er heldigvis ikke derfor, hun dropper den sidste optaktsturnering inden Australian Open
Clara Tauson får nu tid til at restituere og træne inden Australian Open. 
Clara Tauson får nu tid til at restituere og træne inden Australian Open.
 Foto: Clive Brunskill/Ritzau Scanpix

Clara Tauson har fået en ganske god begyndelse på 2024.

Tidligere på ugen nåede hun semifinalen i WTA 125-turneringen i Canberra. Hun fik derfor fire kampe i kroppen i sæsonens første turnering, men det betyder samtidig, at prioriteterne for den 21-årige dansker har ændret sig.

Tauson-lejren har nemlig besluttet at melde afbud til en WTA 250-turnering i Hobart på Tasmanien i næste uge, hvor hun ellers var tilmeldt kvalifikationen til turneringen. Men det er for besværligt for Clara Tauson at rejse til Tasmanien, forklarer Søren Tauson.

- Clara deltager ikke i Hobart, da det ikke var muligt at opstille en holdbar rejseplan til Hobart, fortæller Tausons far til TV 2 Sport.

- Derudover har hun spillet fire hårde kampe i Canberra, så nu står den på restitution i nogle dage, og så starter Clara træningen i Melbourne på mandag, siger Søren Tauson.

Clara Tauson hentede 48 point til WTA-ranglisten med semifinalen i Canberra, hvilket sender hende op som nummer 100 i verden.

Tausons næste udfordring venter ved Australian Open, der starter søndag den 14. januar. Her er Tauson kvalificeret direkte ind i hovedturneringen, dog kommer hun ind som useedet og kan derfor få yderst hård modstand allerede i første runde.

Sponsoreret indhold