Sport13. juli 2023

Forfærdelig besked til Ida Karstoft: – Jeg er knust

Den danske atletikstjerne Ida Karstoft misser hele 2023
Athletics – 2022 European Championships – Olympiastadion, Munich, Germany – August 19, 2022 Denmark's Ida Karstoft celebrates after winning bronze in the Women's 200m final REUTERS/Kai Pfaffenbach
Ida Karstoft kommer ikke i aktion i 2023.
 Foto: Ritzau Scanpix

Ida Karstoft kommer slet ikke i aktion i 2023.

Det meddeler den danske løbestjerne torsdag på Instagram.

Det er en drilsk akillessene, som har holdt hende ude siden sæsonstart og fortsat forhindrer hende i at konkurrere.

- Jeg er knust, frustreret og meget ked af det. Det er bare hjerteskærende. Ikke at være i stand til at gøre, hvad jeg elsker, selv om jeg gør, alt hvad jeg kan, skriver Karstoft i sit opslag.

I første omgang stod Karstoft over i indendørssæsonen, og senere udskød hun starten på sin udendørssæson, og selv om akillessenen nu har det bedre, slutter sæsonen altså nu uden et forsøg på at kvalificere sig til VM i Budapest.

- Jeg ved, jeg kunne deltage ved VM sidst i august, men det ville være med risiko for et tilbagefald. Jeg er nødt til at kigge på det større billede, skriver Karstoft.

2024 byder både på EM i atletik i juni og senere OL i Paris.

27-årige Karstoft fik 2022 sit helt store gennembrud, da hun satte danske rekorder på stribe på 100 meter og især 200 meter. I august fik hun desuden bronze på 200 meter ved EM i München.

Hun blev dermed den første danske kvinde til at vinde en EM-medalje på en sprintdistance. Det er aldrig sket tidligere på 100 eller 200 meter til et europamesterskab.

Sponsoreret indhold