Sport19. maj 2023

Forbes: Så meget tjener Haaland

Nordmanden er tidens hotteste fodboldsspiller, men selvom det ikke gør ham til den bedst betalte, så lider han bestemt ingen nød
Angriberen kommer ikke til at mangle noget lige foreløbigt. 
Angriberen kommer ikke til at mangle noget lige foreløbigt.
 Foto: Ritzau Scanpix

Det amerikanske erhvervsmagasin Forbes har netop offentliggjort en liste over verdens bedst betalte atleter på 25 år og derunder, og det er en eksklusiv klub, den blonde angriber er blevet en del af.

Topscoreren på listen er Kylian Mbappé. Den franske PSG-stjerne har i løbet af det seneste år tjent 120 millioner dollars, hvilket svarer til næsten 830 millioner kroner.

Det anslås at $100 millioner af det beløb kommer fra hans spilleløn og bonusser, hvilket gør ham til den bedst betalte atlet i enhver holdsport. Resten kommer fra lukrative samarbejdsaftaler med bl.a. Nike og Dior.

På listens andenplads finder man NFL-stjernen Kyler Murray med en indtægt på 70,5 millioner dollars (490 millioner koner).

De højest betalte atleter under 25 år

1. Kylian Mbappé - $120M

2. Kyler Murray - $70.5M

3. Max Verstappen - $64M

4. Erling Haaland - $52M

5. Luka Dončić - $47.2M

Haaland må dog nøjes med væsentligt mindre end sin franske kollega. Han kommer ind på en fjerdeplads med sine 52 millioner dollars (360 millioner kroner) - lige efter Formel 1-stjernen Max Verstappen på tredjepladsen.

Hollænderen får ifølge magasinet 64 millioner dollars (440 millioner kroner) - 12 millioner dollars mere end Haaland.

Dallas Mavericks-stjernen Luka Doncic indtager listens femteplads. Han tjener, ifølge Forbes, 'beskedne' 47,2 millioner dollars (325 millioner kroner).

Sponsoreret indhold