Sport23. marts 2023

Første opdatering i ti år: Counter-Strike får en længe ventet overhaling

Der er godt nyt til de danske e-sportshold som Astralis og Heroic
Det danske Counter-Strike-hold Astralis kommer til at nyde godt af en ny opdatering til deres kære skydespil.
Det danske Counter-Strike-hold Astralis kommer til at nyde godt af en ny opdatering til deres kære skydespil.
 Foto: Kevin C. Cox/AFP/Ritzau Scanpix

For første gang i 11 år bliver et af verdens mest populære computerspil Counter-Strike opdateret.

Det oplyser firmaet bag computerspillet Valve på Counter-Strikes hjemmeside.

Det betyder for e-sportshold som Astralis og Heroic, at Counter-Strike igen bliver toppen af poppen.

- Det her er en stor nyhed, fordi Counter-Strike er et spil, som lige nu ligner noget skrald i forhold til alle de andre spil, som er på markedet, siger Niels Topp, som er ekspert og vært på e-sport hos TV 2.

Og det er noget af en opdatering, som venter for de 24 millioner månedlige spillere. På Counter-Strikes hjemmeside fremgår det, at det er det største tekniske spring fremad i spillets historie.

Det første Counter-Strike-spil udkom i år 2000.

- Nu får Counter-Strike som koncept, som spil og som brand en overhaling, som gør, at det er lige så nyt, lige så spændende, lige så godt og lige så flot, som de andre skydespil der er i branchen, siger Niels Topp.

Og det bliver særligt for amatørspillerne, at ændringerne bliver mærkbare. Der er nemlig forskel på at spille derhjemme og på de professionelle servere, mener Niels Topp.

- Det her gør, at spillet, man lancerer for hr. og fru Danmark og de professionelle spillere, bliver mere ens, hvilket selvfølgelig er superfedt. Men for de professionelle bliver det ikke en kæmpestor ændring, siger han.

Ifølge firmaet bag kommer den nye opdatering til sommer. Det vil være en gratis opgradering til det allerede eksisterende spil Counter-Strike: Global Offensive.

Grundlæggende ændres spillets engine - det bibliotek og de byggeklodser - som Counter-Strike er bygget op om. Den nuværende engine stammer fra en opdatering af spillet helt tilbage i 2006.

- Det gør, at hver gang man skal tilføje en ny ting til spillet eller rette et problem i spillet, er det noget værre juks for at sige det lige ud, siger Niels Topp.

- Det er nærmest en skraldespand, som bliver holdt sammen med gaffatape, det vi har lige nu. Counter-Strike 2 bliver med en hel ny engine, som kører på den her Source 2-engine.

Sponsoreret indhold