Sport7. februar 2023

Fodboldstjerne kan misse topkamp: Skal redde liv med stamcelledonation

I 2017 registrerede Willi Orban sig hos Tysklands center for knoglemarvsdonorer. Nu er der dukket et match op
Willi Orban er til dagligt kaptajn for Yussuf Poulsen i RB Leipzig. I weekenden må Poulsen og Leipzig højst sandsynligt undvære Orban, da han i denne uge skal være en del af en stamcelledonation.
Willi Orban er til dagligt kaptajn for Yussuf Poulsen i RB Leipzig. I weekenden må Poulsen og Leipzig højst sandsynligt undvære Orban, da han i denne uge skal være en del af en stamcelledonation.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Når RB Leipzig i weekenden tager imod Union Berlin i et topbrag af en kamp i Bundesligaen, kan det meget vel blive uden kaptajn Willi Orban på banen.

Orban har i sæsonen ikke misset et eneste minut i Bundesligaen, og det er heller ikke en helt almindelig fodboldskade som gør, at den 30-årige kaptajn med sandsynlighed skal sidde over på lørdag.

I 2017 lancerede RB Leipzig en kampagne mod knoglemarvsdonorer og i den forbindelse registrerede Orban sig.

Et match er nu tikket ind, og derfor er kaptajnen ikke en del af holdets træning i den her uge, da han forud for sin stamcelledonation ikke er til rådighed.

Operationen skal ifølge tyske Bild finde sted onsdag. Hovedpersonen selv var ikke et sekund i tvivl, da han fik beskeden om, at han matchede med en fremmed.

- Selvfølgelig var jeg overrasket, men jeg har aldrig været i tvivl. Det her er muligheden for at redde et andet menneskes liv, og for mig at se er der ingen anden mulighed end at gøre det.

Willi Orban anbefales at holde ti dages fri efter donationen, hvilket altså vil gå ud over den vigtige kamp mod Union Berlin.

For forsvarsklippen er der ikke den mindste tvivl om, at der i dette tilfælde er tale om en situation, som er vigtigere end fodbolden.

- Måske misser jeg kampen mod Union Berlin, men på trods af alle mine sportslige ambitioner er det klart sekundært i denne sag. Og alle der kender mig ved, at jeg hurtigst muligt vil gøre alt for at vende tilbage til holdet.

Den 30-årige forsvarsspiller håber, at hans eksempel kan være med til at få flere folk til at registrere sig som donorer.

Sponsoreret indhold