Sport8. juni 2023

Fodboldspiller i grim ulykke: Sprængt ringmuskel

Den tidligere superligaspiller kom for en måned siden rigtig galt afsted, og det har resulteret i en ødelagt endetarm og ringmuskel
Jonas Brix-Damborg (tv) viser sin stomi frem på instagram.
Jonas Brix-Damborg (tv) viser sin stomi frem på instagram.
 Foto: Ritzau Scanpix

Hvor uheldig har man lov til at være?

Det er måske et spørgsmål, som den danske fodboldspiller Jonas Brix Damborg har stillet sig selv den sidste måned, efter han var ude for et voldsomt grimt uheld.

- Jeg er ved at bygge hus. Der var nogle ting, som vi selv skulle lave til sidst. I den forbindelse skulle jeg hente en snor, der lå lidt oppe. Jeg ville lige kravle op efter den, og vi snakker 60 centimeter oppe.

- Jeg fik så fat i den snor, og da jeg skulle ned, hoppede jeg bare, som jeg har gjort så mange gange før. Der havde jeg så ikke set det her haveredskab, og det ramte jeg så vanvittigt uheldigt. Så ramte den op bagtil og ødelagde næsten alt, siger Jonas Brix-Damborg til bold.dk

Han fortæller videre, at han hurtigt forstod, at noget var helt galt.

- Da jeg hoppede derned og havde fået det op, så kunne jeg bare mærke, at der var sket et eller andet. Så tog jeg hånden ind bagtil, og så var der bare blod og afføring over det hele.

Hobro IK's tidligere midtbanegeneral og nuværende bestyrelsesmedlem måtte hentes med ambulance og var indlagt i to uger, hvor det blev besluttet, at han skulle have indlagt stomi.

- Der var nok noget, som var gået i stykker. Jeg blev rimelig hårdt ramt og tænkte, om jeg skulle rende rundt med det for altid. Jeg havde ikke noget kendskab til stomi, som jeg har nu, og jeg tænkte på mine børn.

Brix-Damborg måtte i tiden efter gå med uvisheden om, hvordan fremtiden vil se ud.

- Der var en periode bagefter, hvor jeg ikke vidste, om jeg var købt eller solgt. Mit infektionstal var rigtig højt, og det var noget rigtig lort. Det skulle der styr på, før de kunne vurdere, om det kunne laves. Heldigvis responderede jeg godt på antibiotikaen, og mit tal dalede. Efter en uge var de klar til at forsøge at rekonstruere det, fortæller han.

Han fortæller, at det går meget bedre i dag, og lægernes meldinger lige nu er positive. Så det er kun midlertidigt, at Brix-Damborg skal gå rundt med stomi. Han føler sig dog stadig ikke helt sikker.

- Den seneste uge er gået godt, og jeg er måske gået som løven i et bur, da jeg har haft det så godt. På den ene skulder har jeg dog en djævel, der siger, at jeg ved et for højt infektionstal kan blive sat tilbage i ludo. Man går på listetær, forklarer han.

Alligevel drømmer han stadig om at vende tilbage til fodboldbanen og Jyllandsserie-klubben Vorup BK.

- Det er stadig en drøm at komme tilbage, men det bliver nok ikke på noget højt niveau. For mig er det vigtigste, at jeg kommer godt igennem det og er den far, som jeg tidligere har været, siger han.

Sponsoreret indhold