Sport15. januar 2024

Fodboldspiller anholdt: Viste sympati med Israel

Fodboldspilleren Sagiv Jehezkel fra Antalyaspor er blevet anholdt, efter han fejrede en scoring ved at vise krigssympati med Israel
Israeleren Sagiv Jehezkel fra Antalyaspor er blevet genstand for en efterforskning efter måljubel i Tyrkiet.
Israeleren Sagiv Jehezkel fra Antalyaspor er blevet genstand for en efterforskning efter måljubel i Tyrkiet.
 Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix

Da den israelske fodboldspiller Sagiv Jehezkel søndag udlignede til 1-1 for Antalyaspor i hjemmekampen mod Trabzonspor i Tyrkiets bedste fodboldrække, fejrede han det ved at fremvise sin bandage på det ene håndled til et kamera.

Den gestus førte til arrestation samt en efterforskning af spilleren fra den tyrkiske anklagemyndighed. Årsagen er, at der var en håndskrevet tekst, der er blevet tolket som støtte til Israels kamp mod Hamas i Gaza.

- 100 dage. 07/10, stod der med henvisning til, at det hele startede 7. oktober, hvor Hamas angreb Israel med 1140 dræbte til følge, mens omkring 250 mennesker blevet taget som gidsler.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, som dog også meddeler, at spilleren er blevet løsladt igen. Sagen mod ham pågår dog stadig.

Israel erklærede efter Hamas-angrebet, at man vil udrydde Hamas, og i de bestræbelser har man reageret med en stribe angreb på Gaza. Ifølge Gazas sundhedsministerium har det indtil videre kostet 23.968 mennesker livet på palæstinensisk jord.

Jehezkels ord er faldet mange for brystet i Tyrkiet, som entydigt har taget Palæstinas parti i den væbnede konflikt. Ifølge anklagemyndigheden var ordene på håndleddet, der var akkompagneret af davidsstjernen fra Israels flag, en støtte til Israels angreb i Gaza.

Anklagemyndigheden har åbnet sagen, fordi man mener, at Jehezkel med sit budskab "opildner til had".

Ifølge flere medier har Antalyaspor fyret Sagiv Jehezkel øjeblikkeligt, mens andre skriver, at han er blevet suspenderet.

Klubpræsident Sinan Boztepe har i hvert fald taget klar afstand fra spillerens handling i en besked på klubbens X-profil.

- Jeg ønsker, at offentligheden skal vide, at jeg ikke vil tillade sådan en opførsel i min tid som præsident, uanset om det måtte koste et mesterskab eller et trofæ, lyder det.

Ifølge flere medier har spilleren over for politiet afvist, at beskeden var en støtte til Israel og krig.

- Siden jeg ankom her, har jeg aldrig udvist mangel på respekt for nogen. Budskabet, jeg ønskede at få igennem, var, at krigen skal stoppe, skulle Sagiv Jehezkel have forklaret ifølge AFP.

Sponsoreret indhold