Sport26. maj 2023

FN-ambassadør lander vild stilling i DBU

Erik Brøgger Rasmussen er ny administrerende direktør i DBU fra 1. oktober. Han afløser Jakob Jensen
Som tidligere direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet var Erik Brøgger Rasmussen ofte på tv under coronapandemien. (Arkivfoto).
Som tidligere direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet var Erik Brøgger Rasmussen ofte på tv under coronapandemien. (Arkivfoto).
 Foto: Ritzau Scanpix

Dansk Boldspil-Union (DBU) har ansat Erik Brøgger Rasmussen som ny administrerende direktør og afløser for Jakob Jensen.

Han tiltræder 1. oktober, og indtil da vil Kenneth Reeh, nuværende vicedirektør i DBU, varetage opgaverne som konstitueret administrerende direktør.

Det meddeler forbundet fredag på sin hjemmeside.

54-årige Brøgger Rasmussen har senest været dansk ambassadør i FN, og han er valgt ud fra et ansøgerfelt på mere end 70 ansøgere.

- Processen har bekræftet, at DBU's omdømme står historisk stærkt, og vi er glade for, at DBU kan tiltrække en profil med så stor ledelseserfaring fra både ind- og udland med fokus på samarbejde og løsning af komplicerede opgaver og strategier, siger DBU's formand, Jesper Møller.

Erik Brøgger Rasmussen erstatter Jakob Jensen, som fra 1. juni tiltræder som ny departementschef i Børne- og Undervisningsministeriet.

Den nye direktør vil for mange være et kendt ansigt. Han er tidligere direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet, hvorfor han ofte stod frem på tv og andre medier under coronanedlukningerne i 2020-2022.

- Fodbold har en magisk kraft og energi, som jeg glæder mig til at arbejde med. Fodbold kan samle tusindvis af danskere på stadion til landskampe og klubkampe og oplever i disse år kolossal interesse fra danskerne.

- Men fodbold kan også samle tusindvis af børn til træning, stævner og kampe med glæde, venskaber og fællesskaber. Og så har fodbold en vigtig rolle for motion og folkesundhed samt for at bidrage til integration og øget forståelse for diversitet, siger Rasmussen.

DBU's nye frontmand er født og opvokset i Aabenraa, og ifølge forbundets præsentation stoppede han sig egen aktive fodboldkarriere som 12-årig.

/ritzau/

Sponsoreret indhold