Sport19. juli 2023

Flere danskere så Jonas Vingegaard end Holger Rune

Danskerne ville hellere se Jonas Vingegaard i Tour de France end Holger Runes kvartfinale i Wimbledon
Holger Runes kampe ved Wimbledon blev ikke set lige så meget, som Jonas Vingegaards forsvar af den gule trøje i Tour de France.
Holger Runes kampe ved Wimbledon blev ikke set lige så meget, som Jonas Vingegaards forsvar af den gule trøje i Tour de France.
 Foto: Ritzau Scanpix

Nok er Holger Rune blevet en dansk darling, men han når altså ikke op på Jonas Vingegaards niveau.

For selv om Holger Runes Wimbledonkamp mod den senere vinder Carlos Alcaraz var den mest sete tv-udsendelse onsdag med 501.000 seere, så hele 657.000 danskere med, da Jonas Vingegaard forsvarede sig mod Tadej Pogacars angreb på 15. etape af Tour de France.

Det viser de nye tv-tal fra Nielsen.com.

Og faktisk også 13. og 14. etape var mere set end den store kvartfinale. Her så henholdsvis 517.000 og 571.000 danskere så med.

Og på trods af, at Jonas Vingegaard og de andre danskere nede i Touren banker Holger Rune på seertal, så er det tydeligt, hvad der er i danskernes hoveder i løbet af sommeren.

Sport.

For Tour de France etaper og -studier samt Holger Runes kampe dominerer listen og ugens mest sete programmer.

Faktisk skal man helt ned på 12.-pladsen for at finde den først udsendelse, der ikke er sport.

Her kommer "Badehotellet" ind med 437.000 seere.

Og mon ikke næste uges tal kommer til at se nogenlunde lige sådan ud.

På tirsdagens Tour de France-etape udbyggede Jonas Vingegaard sin føring yderligere med en vanvittigt imponerende enkeltstart.

Det giver ham et forspring på et minut og 48 sekunder til ærkerivalen Tadej Pogacar inden den tredje og sidste spændende uge i Tour de France.

Sponsoreret indhold