Sport22. marts 2023

Finlands landstræner ærger sig over Christian Eriksens fravær

Markku Kanerva, der er Finlands landstræner, er ked af, at han ikke skal se Eriksen spille i Parken
Markku Kanerva og Lukas Hradecky ønsker at hilse på Christian Eriksen, hvis han dukker op i Parken torsdag. (Arkivfoto). 
Markku Kanerva og Lukas Hradecky ønsker at hilse på Christian Eriksen, hvis han dukker op i Parken torsdag. (Arkivfoto).
 Foto: Ritzau Scanpix

Danmark åbner torsdag EM-kvalifikationen mod Finland i Parken. Senest, de to landshold mødtes i Danmarks nationalarena, var under EM i 2021, hvor Eriksen faldt om på banen og lå livløs på græstæppet.

Hændelsen sendte chokbølger rundt i hele verden, og Finlands landstræner, Markku Kanerva, husker de skæbnesvangre minutter ganske tydeligt.

- Det vigtigste er, at Eriksen har det godt i dag og stadig spiller på højt niveau, siger landstræneren onsdag på et pressemøde forud for kampen.

En mur af knuste holdkammerater samlede sig rundt om Eriksen, mens han fik livreddende førstehjælp. Spillerne og trænerne kunne intet stille op, mens tilskuerne på lægterne var forfærdede over situationen og håbede på det bedste.

Nogle minutter senere blev Eriksen genoplivet efter et stød med en hjertestarter og sendt på Rigshospitalet.

Når de to hold træder ind på banen torsdag, vil Eriksen ikke være med. Han har måttet melde afbud til landsholdet, fordi han stadig døjer med en knæskade, som han pådrog sig i slutningen af januar.

- Det er synd, at han ikke er med i truppen. Det ville have været rart at spille imod ham, men forhåbentlig kan vi få en snak med ham, hvis han dukker op til kampen, siger Markku Kanerva.

Landstræneren anser Eriksen som en vigtig brik for det danske landshold, men mener samtidig, at Danmark har andre spillere på midtbanen, der kan erstatte Manchester United-spilleren.

Finland vandt kampen under EM med 1-0 på et mål i anden halvleg af angriberen Joel Pohjanpalo. Anfører Lukas Hradecky, der var en del af Finlands EM-trup, mener, at det bliver en helt anden oplevelse, når finnerne igen træder ind på græstæppet i Parken.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at situationen omkring Eriksen ikke påvirkede kampen. Der var mange følelser indblandet, da vi ventede i omklædningsrummet, inden kampen gik i gang igen.

- Vi var glade for at vinde, men det bliver på ingen måde det samme torsdag. Forhåbentlig er det spillet, der kommer i fokus denne gang, siger Hradecky.

Målmanden fortæller, at han ikke kender Eriksen personligt, men påpeger, at han vandt den absolut vigtigste kamp, da holdene sidst mødtes i sommeren 2021.

Sponsoreret indhold