Sport24. juli 2022

Festen lukkes: Paris-ambassade stopper tilmeldingerne til tourfest efter kæmpe interesse

Heldigvis nåede kronprins Frederik at få en plads til den eftertragtede fejring på Paris-ambassade
Nu er der ikke plads til flere til festen. Heldigvis nåede kronprins Frederik at sikre sig en plads til fejringen i Paris.
Nu er der ikke plads til flere til festen. Heldigvis nåede kronprins Frederik at sikre sig en plads til fejringen i Paris.
 Foto: Mikael Rieck

Paris er svøbt i Tour de France-farven gul, og store dele af den franske hovedstad er spærret af, når cykelløbet kulminerer med en dansk toursejr i skikkelse af Jonas Vingegaard på Champs-Elysées søndag.

Det fortæller Danmarks ambassadør i Frankrig, Michael Starbæk Christensen.

– Stemningen er der, og det er klart, at det giver meget positiv omtale, også i franske medier.

– Man skal huske, at de første tre etaper i Danmark gav fantastiske billeder af danske fans og af løbet. De billeder og begejstringen hos danskerne står meget markant, også hos franskmændene.

Kulminationen på løbet og årets danske islæt skal også fejres fra dansk side i Paris.

Større interesse

Ambassadøren fortæller, at der altid holdes en reception i Danmarkshuset, uanset hvem der vinder. Huset er en selvejende institution på netop Champs-Elysées, som har til formål at fremme internationalt kendskab til Danmark.

– Vi kan mærke, at interessen for at deltage i år er betydeligt større end sidste år. Så vi har måttet lukke for tilmeldinger, for der er ikke fysisk plads til flere.

– Det er både vores danske og franske netværk, der deltager, forklarer Michael Starbæk Christensen.

Derudover kommer der også gæster fra Danmark.

Eliten kommer

Kongehuset meddelte lørdag, at kronprins Frederik tager til Paris for at være med på sidelinjen, når Vingegaard kører i mål i den gule trøje.

Også Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), og flere andre danske borgmestre fra byer, der har været involveret i den danske tourstart i begyndelsen af juli, skal afsted.

Sophie Hæstorp Andersen har til opgave at give stafetten videre til næste års startby, Bilbao i Spanien. På samme måde fik Danmark også overrakt depechen sidste år af den franske by Nice.

– Sidste år var det med forventningens glæde, men også med tanken om, at man skulle have meget planlagt, og at hårdt arbejde ventede forude.

Regner med sejr

– Denne gang er det mere lettelsens suk, fordi nu er det overstået, men med succes, siger Michael Starbæk Christensen.

Mange danskere, som har været med til at stable touren på benene i Danmark, deltager også i Paris søndag.

– Det bliver en fin afslutning på den kæmpe indsats, de har ydet. Jeg kan selv komme med på tribunen, hvilket jeg ikke får lov til normalt. Men det er, fordi Tour de France regner med, at en dansk rytter vinder.

– Det er sådan noget, man kommer til at huske i mange år frem, siger ambassadøren.

Sponsoreret indhold