Sport1. september 2023

FCMs Jonas Lössl uden strafferedninger: Føler et kæmpe ansvar

Keeperen ærgrer sig over, at han ikke kunne hjælpe sit hold i straffesparkskonkurrencen mod Legia Warszawa
Drømmen om europæisk gruppespil er slut for FC Midtjylland.
Drømmen om europæisk gruppespil er slut for FC Midtjylland.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Stefan Gartenmann blev manden, der ufrivilligt sendte FC Midtjylland ud af europæisk fodbold i denne sæson, da han som den eneste brændte fra pletten i straffesparkskonkurrencen mod Legia Warszawa torsdag aften.

Men FCM-målmand Jonas Lössl er klar til at tage sin del af skylden for det bitre nederlag, der betyder, at midtjyderne ikke kom i gruppespillet i Europa Conference League.

Den rutinerede målmand var ikke rigtig i nærheden af redde nogen af Legia Warszawas seks forsøg fra 11-meterpletten.

- Jeg føler et kæmpe ansvar, fordi jeg ikke nappede et af deres spark. Og det skal jeg være den første til at sige, siger Jonas Lössl til klubbens hjemmeside.

- Det er en kæmpe, kæmpe skuffelse. Det er svært at bruge andre ord end det, og jeg er virkelig ked af, at klubben ikke skal spille europæisk mere. Det var en målsætning for alle i FC Midtjylland, så at stå her og tabe en afgørende straffesparkskonkurrence gør utroligt ondt, lyder det fra den 34-årige keeper.

Efter 3-3 i den første kamp i Herning endte det 1-1 i torsdagens returkamp. Midtjyderne kom bagud i anden halvleg, men fik en livline med Paulinhos udligning på et kanonskud.

I den afgørende straffekonkurrence udnyttede begge hold deres fem første spark. Polakkerne bragte sig foran 6-5, inden Stefan Gartenmanns forsøg endte i næverne på Legia Warszawas målmand.

- Vi spillede til at komme herfra med videre avancement. Spillerne tacklede kulissen, som de skulle, men vi står tilbage med ingenting, og det gør ondt.

- Selvfølgelig kan vi finde ting i kampene, vi skulle have gjort anderledes, men set over de to kampe, havde vi mere end dem, siger FC Midtjylland-træner Thomas Thomasberg.

Resultatet betyder, at FC Nordsjælland er eneste danske hold i bowlen, når der fredag eftermiddag bliver trukket lod til Conference Leagues gruppespil.

Sponsoreret indhold