Sport30. april 2024

FCM-træner: Dårligt træk af mig at skifte formation

Planen med et formationsskifte var at vinde en masse dueller, men det mislykkedes, erkender FCM-træner
FC Midtjylland-træner Thomas Thomasberg indrømmer, at han taktisk begik en brøler mod Silkeborg.  
FC Midtjylland-træner Thomas Thomasberg indrømmer, at han taktisk begik en brøler mod Silkeborg.
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Silkeborg ydmygede titelaspiranterne fra FC Midtjylland, der tabte 0-3 i mandagens kamp i Superligaen.

FCM-træner Thomas Thomasberg havde fra kampens start skiftet formation, men det gav langtfra den ønskede effekt.

Tværtimod scorede Silkeborg alle tre mål i første halvleg, og da FCM gik tilbage til holdets vante formation, var det for sent.

- Det viste sig at være et dårligt træk, at vi skiftede formation, og der skal jeg selvfølgelig kigge indad, i forhold til om det var det rigtige.

- Vi endte med at løbe runde efter dem, vi prøvede at komme ind i nogle dueller, men kom aldrig helt ind i dem, og boldomgangen blev for dårlig, siger Thomasberg til klubbens hjemmeside.

Taktisk var planen med den ændrede formation og tre mand i bagkæden at få flere dueller, som udeholdet kunne vinde fysisk.

Problemet var bare, at FCM blev spillet ud af banen uden at komme i nærheden af bolden.

- En af grundene til, at vi lavede formationsskiftet, var, at vi ville i flere dueller, men det kom ikke til at ske. Vi endte med at tabe kampen og så samtidig ikke godt ud.

- Det skal vi hurtigt have lavet om på, for der er ikke mange kampe tilbage, siger træneren.

FCM-stopperen Sverrir Ingi Ingason er ærgerlig over nederlaget, som var langt værre end 1-2-nederlaget ude til Brøndby i kampen forinden.

- I sidste spillerunde tabte vi til Brøndby, men vi var hele tiden inde i kampen og havde fortjent mere. I dag svigtede vi os selv.

- Det var ikke i nærheden af at være godt nok, vi fortjente ikke noget som helst, og som spiller og leder tager jeg min del af ansvaret, siger islændingen.

FCM tager i næste spillerunde imod Brøndby, der topper tabellen med fire point mere. Det forspring vil FCM gerne minimere på søndag hjemme mod titelrivalen.

- Vi skal som spillere tage ansvar og undskylde til vores fans, som var her for at vise os støtte til en meget vigtig kamp. Nu er det op til os at komme med en modreaktion.

- På søndag er en kæmpe mulighed for at vise en reaktion, og den skal vi gribe, siger Ingason.

Sponsoreret indhold