Sport15. marts 2024 (opd. 15. marts 2024)

FCK's fodboldfest sikrer milliongevinst

FC København bidrager massivt til et overskud på 430,5 millioner kroner før skat i 2023. Fodboldsucces og stærke transferaktiviteter løfter omsætningen til nye højder

Det går godt i virksomheden bag FC København.

Parken Sport & Entertainment kom ud af 2023 med et rekordoverskud på 430,5 millioner kroner før skat, fremgår det af klubbens årsregnskab, der blev sendt ud til fondsbørsen fredag eftermiddag.

Overskuddet lever op til de senest udmeldte forventninger, efter at Parken gennem regnskabsåret løbende har lavet opjusteringer. Selskabets omsætning er på næsten 1,7 milliarder kroner.

- I 2023 har vi igen løftet vores præstation og sat nye milepæle på tværs af hele koncernen, og det er en stor tilfredsstillelse at præsentere dette regnskab. Vi kan samtidig allerede nu se, at udviklingen fortsætter i 2024, siger formand Henrik Møgelmose til FCK's hjemmeside.

Mens Lalandia tidligere har været den største bidragyder til overskuddet, var det i 2023 FCK, der stod for den største bid af overskuddet med en gevinst på over 320 millioner kroner.

Det skyldes blandt andet, at FC København i efteråret deltog i Champions Leagues guldrandede gruppespil og kvalificerede sig til turneringens knockoutfase. I tillæg har FCK sat tilskuerrekord og oplevet markant vækst i indtægter fra merchandise og sponsorater, fremgår det af regnskabet.

I alt havde fodboldafdelingen en omsætning på 926,9 millioner kroner.

Udgifterne til personaleomkostninger i fodboldafdelingen var på 341,5 millioner kroner, hvilket blandt andet indbefatter løn og bonusser til spillere og trænere.

Endvidere fremgår det, at FCK havde et overskud på 63,6 millioner kroner på transferaktiviteter i 2023. FCK solgte blandt andre Victor Kristiansen og Hakon Haraldsson for trecifrede millionbeløb, mens Elias Achouri og Jordan Larsson var blandt regnskabsårets dyreste indkøb.

Af det samlede overskud er det indstillet, at der udbetales ti kroner per aktie, hvilket betyder, at der samlet udbetales over 98 millioner kroner til Parkens aktionærer.

I forlængelse af årsregnskabet har selskabet også udsendt en meddelelse om en opjustering af forventningerne til det igangværende regnskabsår.

Parken forventer nu at komme ud af 2024 med et overskud på 250-300 millioner kroner. Intervallet er 100 millioner kroner højere end de tidligere forventninger.

Det skyldes forventede kursgevinster ved en omlægning af koncernens realkreditbelåning i forbindelse med et bankskifte, lyder det.

Foruden FCK og Lalandia består Parken-koncernen også af Parken Ejendomme, der udlejer kontorlokaler i nationalarenaen.

Sponsoreret indhold