Sport18. december 2023

FCK-træner: City er den sværest mulige lodtrækning

Manchester City er langtfra en drømmemodstander i Champions League for FC København, fastslår træner Jacob Neestrup
Jacob Neestrup og FC København havde håbet på en mere nådig lodtrækning.
Jacob Neestrup og FC København havde håbet på en mere nådig lodtrækning.
 Foto: Marcel Engelbrecht/picture-allia

Det kunne ikke blive værre for FC København.

Det siger træner Jacob Neestrup efter lodtrækningen til Champions Leagues ottendedelsfinaler, hvor FCK trak Manchester City.

- Det er den sværest mulige lodtrækning. Manchester City er et hold, som er fuldendte i deres kollektive spil og med store individualister. Det er verdens bedste klubhold, siger Neestrup til klubbens hjemmeside.

I sidste sæson tørnede FCK også sammen med Manchester City. I to kampe i Champions Leagues gruppespil tabte FCK 0-5 på udebane og spillede 0-0 i Parken.

City fik et rødt kort i kampen i København, hvilket gjorde opgaven nemmere for FCK.

- Vi viste sidste år, at det kan lade sig gøre med et godt resultat på hjemmebane mod dem, vel vidende at de fik et rødt kort.

- Men det handler om at gribe de muligheder, vi vil få og lave et brugbart resultat, som kan bringe os til Manchester med et godt udgangspunkt, siger træneren.

I denne sæsons gruppespil har FCK vundet over Manchester United og Galatasaray i Parken.

FCK smed i den første gruppekamp en 2-0-føring ude mod Galatasaray og spillede 2-2, mens det senere på efteråret lykkedes at hente 0-0 hos Bayern München.

- Vi har leveret nogle rigtig flotte præstationer i dette efterår i vores Champions League-gruppe, og de kampe giver os selvfølgelig værdifuld erfaring og en tro på, at det kan lade sig gøre at skabe et flot resultat i Parken.

- Og vi ser det som en fordel, at vi starter hjemme i Parken, som gennem alle årene har vist sig at give os en massiv opbakning, siger Neestrup.

Det er anden gang, at det lykkes for FCK at spille sig frem til en ottendedelsfinale i Champions League. I 2011 tabte FCK samlet med 0-2 til Chelsea på det stadie

- Det bliver stort, og vi skal kæmpe alt, hvad vi overhovedet kan for at gøre alle stolte, lyder det fra Neestrup.

Sponsoreret indhold