Sport26. marts 2024

Fanklubber for FCK og Brøndby kritiserer politiet

Det er politiinspektør Peter Dahls retorik om fansene, der nu bliver kritiseret i en fælles udmelding
FC København og Brøndby spiller 2. påskedag i Parken.
FC København og Brøndby spiller 2. påskedag i Parken.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Politiet forbereder sig til Derby: Indfører igen skærpet strafzone

Mandag kunne Københavns Politi oplyse i en pressemeddelelse, at der atter vil være en skærpet strafzone, når FCK og Brøndby tørner sammen i Parken 2. påskedag.

- I november så vi organiserede angreb på modstanderholdets fans, hærværk og konfrontationer med politiet. Det vil vi ikke acceptere, og vi håber og tror, at en skærpet strafzone i området – sammen med vores synlige indsats – vil kunne holde gemytterne i ro, lød ordene fra ledende politiinspektør Peter Dahl i pressemeddelelsen.

- De seneste gange, de to hold har mødt hinanden, har vi oplevet, at grupper af personer har stået uden for Parken efter kampen for at søge konfrontation med modstanderholdets fans. Her er tilbageholdelsen af udebanefans et vigtigt værktøj til at forebygge uro og forhåbentlig sikre, at alle får en god oplevelse, sagde politiinspektøren videre.

Den ovenstående retorik har nu fået fanklubberne FCKFC og Brøndby Support til tasterne. For begge fanklubber oplyser i en fælles udmelding, at de oplever, at "møderne med politiet, klubberne og fansene foregår med en enorm åbenhed og vilje til at indad og erkende fejl - i en ordentlig tone".

- Derfor er det også med stor skuffelse, at vi ser citater fra politiinspektør Peter Dahl (som ikke har deltaget i møderne) i gårsdagens udmelding om skærpede tiltag til det forestående derby, hvor der igen lægges en hård retorik for dagen og endnu en gang forsøger at gøre alle fodboldfans til fjenden, på trods af at vi i fællesskab - politi, klubber og fans, gør alt vi overhovedet kan for at undgå konfrontationer, lyder det fra FCKFC og Brøndby Support i udmeldingen.

- Vi håber dog ikke, at denne skarpe kommunikation er et forvarsel for afviklingen af kampen 2. Påskedag, og vi håber, at Politiet på dagen er deres opgave voksen, og ikke begår de samme fejltrin, som lagde grund for et kaotisk efterspil til sidste Derby, men har fokus på en fredelig afvikling med positiv dialog, som den vi har set udtrykt til formøderne, lyder det videre.

Afslutningsvis opfordrer fanklubberne igen til, at alle bidrager til et mindeværdigt og fredeligt derby.

FCK ligger i skrivende stund på en tredjeplads med 45 point, mens Brøndby er til at finde på en andenplads med 47 point - kun et point op til FC Midtjylland, der topper Superligaen.

Sponsoreret indhold