Sport1. maj 2024 (opd. 1. maj 2024)

Får påkrav: Helsingør-spillere mangler løn

FC Helsingør mangler at betale løn til sine spillere. Klubben får nu påkrav fra Spillerforeningen.
Spillere fra FC Helsingør - her mod Horsens - mangler løn. (Arkivfoto).
Spillere fra FC Helsingør - her mod Horsens - mangler løn. (Arkivfoto).
 Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Fodboldklubben FC Helsingør mangler at udbetale løn til sine spillere ved månedsskiftet til 1. maj.

Det bekræfter Spillerforeningen.

Tidligt onsdag fortalte Spillerforeningens vicedirektør, Allan Reese, til Ritzau, at man var i gang med at danne sig overblik over situationen og finde ud af hvilke medlemmer, der manglede at få løn.

Det har nu udmøntet sig i, at man sender et påkrav til klubben.

- Vi kommer til at sende et påkrav her senere i dag (onsdag, red.) for de spillere, som ikke har fået løn, og her er der tale om mere eller mindre alle vores medlemmer, siger Allan Reese til Tipsbladet.

Herefter vil klubben have 72 timer til at betale spillernes løn, og sker det ikke, kan spillerne frit få ophævet deres kontrakter.

FC Helsingør har i kølvandet på Spillerforeningens udmelding givet sin forklaring på den manglende lønudbetaling.

- Grundet en forsinket investorindbetaling til FC Helsingør A/S var det ikke muligt at foretage rettidig lønudbetaling mandag den 30. april 2024, skriver klubben på sin hjemmeside.

- Vi har til morgen afholdt spillermøde, og i forlængelse heraf har Spillerforeningen forklaret spillerne om reglerne i forbindelse med forsinket lønudbetaling.

- Endvidere har ledelsen i FC Helsingør og Spillerforeningen drøftet sagens detaljer, og hvorledes samarbejdet mellem spillere, Spillerforeningen og klubben gennemføres bedst muligt i denne sag, lyder det.

FC Helsingør "arbejdet ihærdigt på en løsning", skriver klubben desuden.

FC Helsingør ligger klart sidst i den næstbedste fodboldrække og har allerede udsigt til at rykke ned i 2. division fra næste sæson.

Sponsoreret indhold