Sport8. april 2024

Everton får fratrukket to point for økonomisk rod

Everton har brugt for mange penge i forhold til sin indtjening, og det koster yderligere to point i tabellen
Everton-målmand Jordan Pickford.
Everton-målmand Jordan Pickford.
 Foto: Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Premier League-klubben Everton har igen fået en pointstraf for at have uorden i økonomien.

Mandag skriver Premier League på sin hjemmeside, at Everton med øjeblikkelig virkning er blevet fratrukket to point for at have brudt ligaens regler for rentabilitet og bæredygtighed.

Det er en uafhængig kommission kommet frem til.

Dermed rykker klubben fra 15.- til 16.-pladsen i Premier League og er nu blot to point over nedrykningsstregen.

I marts foregik en tredages høring, hvor Everton skulle redegøre for, hvorfor den havde overtrådt reglerne ved at bruge cirka 144 millioner kroner mere i 2022/23-sæsonen, end klubbens økonomi tillod ud fra ligaens gældende regelsæt.

Klubben argumenterede for, at der var en række formildende omstændigheder, men indrømmede også at have overtrådt reglerne.

Efter at være blevet tildelt straffen skriver Everton på sin hjemmeside, at den sammen med sine juridiske repræsentanter er påbegyndt en appelproces, men den lader til at have mere principiel karakter.

Everton føler sig hørt og forstået af den uafhængige kommission, men stiller sig "ekstremt bekymrende" over for, at der ikke er en rød tråd mellem forskellige kommissioners strafudmålinger.

Overforbruget fandt sted i en periode, der sluttede ved udgangen af sidste sæson.

Everton er tidligere i denne sæson blevet idømt en straf på ti minuspoint, men efter en appelsag blev den straf reduceret til seks minuspoint. Den straf blev tildelt på baggrund af overtrædelser i sæsonerne 2019/20, 2020/21 og 2021/22.

Mandagens afgørelse om to minuspoint omhandler en anden sæson og skal lægges oveni, hvorfor klubben aktuelt har otte point færre, end den har spillet sig til på banen.

Sponsoreret indhold